„Öt perc alatt ment el a meccs”

<p>A DAC 2:0-ra kikapott Rózsahegyen a labdarúgó Corgoň Liga 11. fordulójában. Ez volt a sárga-kékek sorozatban elszenvedett harmadik veresége, de ezúttal nem 4:1-re vesztettek, mint a kassaiak és a nagyszombatiak ellen.</p>

A vendégek kezdőcsapatában három kameruni futballista, Adiaba, Boya és Kwin kapott helyet. Meglepetésre a Besztercebányáról igazolt Matúš ezúttal a védelem tengelyében szerepelt, és a bosnyák Mesanovic alkotta az egyszemélyes csatársort. Gyengén kezdtek a favorizált hazaiak, így nem csoda, hogy az első lehetőség a DAC előtt adódott, de Gašparík bombáját Lešňovský hárította. Az első félóra végén a góllövőlistát holtversenyben nyolc találattal vezető Tawamba került helyzetbe, ám a kameruni csatár közeli lövését Belic bravúrosan hárította. A 37. percben vezetést szereztek a vendéglátók: szöglet után Nosek lőtt a hálóba. A túloldalon Gašparík és Kwin puskázott el egy-egy ziccert. Az első félidő hajrájában Lačný növelte a rózsahegyiek előnyét. A szünet után kiegyensúlyozott csata zajlott a játéktéren, de az eredmény nem változott. „Több helyen változtattam a csapaton, visszakerült a kezdőbe Adiaba és Boya. Mivel a Slovantól kölcsönkapott Hudák a két klub megállapodása értelmében Szarkához hasonlóan nem játszhat a vasárnapi, égszínkékek elleni bajnokin, ezért az univerzális Matúšt kipróbáltam középhátvédként. Nem is okozott csalódást. Végig egyenrangú ellenfelei voltunk a favorizált hazaiaknak, és játékunkkal megleptük a rózsahegyieket. Végre úgy fociztunk, ahogy egy élvonalbeli gárdától elvárható, és éppen ideje volt, hogy ne kapjunk négy gólt – értékelte a meccset lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Kár, hogy két védelmi megingásunkat gólokkal büntették a vendéglátók, és ismét öt perc alatt ment el a meccs. Az első találatnál Boya és Kwin hibázott. Röviddel később Gašparík egyedült tört kapura, ám lövés helyett át akarta emelni a kapust, aki elcsípte a labdát. Ha ez bemegy, akkor máshogy alakul a mérkőzés. A bundabotrány kirobbanása óta most nyújtottuk a legjobb teljesítményt.” Radványi hozzátette, hogy ott tart, mint a felkészülés alatt. „Rá vagyok kényszerülve arra, hogy menet közben építsem a csapatot. Sajnos, a bundabotrány a legrosszabbkor, két nappal a kassai meccs előtt tört ki. Így improvizálnom kellett, pechünkre ezután angol hét következett, kedden a nagyszombatiakat fogadtuk, szombaton pedig Rózsahegyen léptünk pályára. Folytatódik a sűrű program, hiszen holnap az eperjesi Tatran otthonában játszunk Szlovák Kupa-meccset, vasárnap pedig a bajnok Slovant látjuk vendégül” – fejezte be a sárga-kékek mestere. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?