Öt érem Goriziából

<p>Külföldön is bizonyították képességeiket a marcelházai Fekete Sólyom Íjászklub tagjai: Olaszországból öt éremmel, Törökországból is egy-egy dobogós helyezéssel tértek haza, közben Bogár Péter Beckó várában is dobogóra állhatott.</p>

Bogár Valéria és Bogár Péter hét kategóriában indult a goriziai Flight Shooting 2013 nemzetközi távlövő íjászbajnokságon. Hét kategóriában rajtoltak, ötben dobogón végeztek: két arany-, két ezüst- és egy bronzérem a mérlegük. Egyébként a Bogár házaspár több mint egy éve kezdett el foglalkozni a távlövészettel, ami ebben a versenystílusban rövid időnek számít. Nem modern anyagokból készült felszereléssel készülnek a versenyekre, hanem fa nyílvesszőkkel, és fa, fa-laminált íjjakkal, a nyílvesszőket pedig Bogár Péter készíti. Ez a felszerelés részben hátrányt jelent a modern anyagokkal (karbon, dural) szemben, viszont a nagy odafigyeléssel és tudással elkészített felszereléssel kiemelkedő eredményeket lehet elérni. Kaptak egy ajándékot is, melyet Cecili Luciano adott át nekik. Az olasz íjászlegenda 1999 óta 616 méterrel tartja a távlövő rekordot. Törökországban a második nemzetközi bajnokságon indultak, Szlovákiát öten képviselték: Bogár Valéria, Bogár Péter, Németh András, Molnár Róbert és Dušan Kulisievič. Elsősorban az összetett versenyben és a távlövészetben voltak eredményesek. A nőknél hármas holtverseny volt az élen a döntő előtt, ott azonban Bogár Valériának sikerült a legtöbb találatot elérnie, így megismételte tavalyi elsőségét. A távlövészetben mindenki együtt versenyzett. Bogár Péter az 50 font feletti íjak kategóriájában 83 fontos erősségű íjjal, 30 grammos vesszővel 450 métert lőtt, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő eredménynek számít. Valamint az 50 font alatti kategóriában 347 métert sikerült lőnie 28 grammos vesszővel. Péter csak az íjat és a nyílvesszőt használja, semminemű más segédeszközt nem. Az első helyezett csak 14 méterrel lőtt messzebbre, de teljesen más felszereléssel. Említést érdemel még két verseny: Beckó várában a szlovákiai tradicionális íjászok színe-java találkozott, itt Bogár Péter második lett természetes anyagokból készült íjával. Hárman (Bogár Valéria, Bogár Péter, Molnár Róbert) versenyeztek a gyulai történelmi íjász Európa-bajnokságon, de nem sikerült a dobogóra kerülniük. (miriák)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?