Osztrák sokk Kanadának

Prága/Ostrava. Ausztria ünnepel! Az osztrák jégkorong-válogatott a nyitómeccsen könnyedén, 6:0-ra legyőzte Franciaországot, vasárnap este pedig bravúros döntetlent (2:2) játszott a címvédő kanadaiakkal.

A kanadai Friesen gólöröme az Ausztria elleni találkozón (2:2)Reuters-felvétel „A szívem azt mondja: a 2:2 csodálatos eredmény. Ha azonban az eszemre hallgatok, akkor tudom, hogy olyan lehetőséget szalasztottunk el, amilyen talán az elkövetkező ötven évben nem adatik meg” – nyilatkozta a mérkőzés után Herbert Pöck, az osztrák válogatott edzője. Ausztria ugyanis még a harmadik harmad felénél is 2:0-ra vezetett favorizált ellenfelével szemben. „Játékosaim nem örültek, hanem inkább bosszankodtak a meccs után. Két góllal vezettünk, aztán hirtelen semmivé foszlott az előny. Jó csapat a kanadai, de mi is kiadtunk magunkból mindent, bátrak voltunk, és volt egy kiváló kapusunk Divis személyében” – értékelt az edző. A mérkőzés hőse kétségkívül Reinhard Divis, az osztrákok kapusa volt: „Csalódottak vagyunk, de el kell ismerni, hogy a harmadik játékrészben beszorítottak bennünket a kanadaiak.”

Ryan Smith, a juharlevelesek csatára is elismerte, nem ilyen mérkőzésre számított: „Meglepett az osztrákok játékstílusa, gyorsan és erőszakosan hokiztak. Úgy vélem, ezzel már letudtuk a leckét, és megtanultuk, hogy a továbbiakban semmilyen ellenfél nem becsülhető le.”

Majdnem félbeszakadt a Csehország–Lettország (3:1) mérkő-zés a Sazka Arénában, miután egy ismeretlen illető telefonon közölte, hogy a csarnokban bombát helyezett el. A szervezők végül több körülmény megfontolása után úgy döntöttek, a mérkőzést nem szakítják félbe. A találkozó után pirotechnikusok végigkutatták a létesítményt, de nem találtak semmilyen gyanús tárgyat. „Száz százalékig biztosak voltunk abban, hogy vaklármáról van szó. Ha azt mondom, hogy százszázalékosan, akkor az azt jelenti, hogy biztosan tudtuk: nincs bomba a csarnokban” – nyilatkozta Jan Vala, a Sazka Arénát működtető Bestsport szóvivője. Prágában és Ostraván is rendkívül alapos a beléptető rendszer, s így minimális az esélye annak, hogy valaki kijátssza a biztonsági előírásokat.

Elküldték, mert marihuánát fogyasztott

Ostrava. Marihuánát fogyasztott, s ezért elbúcsúzhatott a világbajnokságtól az orosz Szergej Zinovjev. A Barsz Kazany játékosa, aki a szezont még a Boston Bruins légiósaként kezdte, az orosz válogatottal együtt érkezett meg Ostravára, de Tyihonov edző végül kénytelen volt kihagyni a keretből, mivel a kötelező orvosi vizsgálat marihuánafogyasztás nyomait mutatta ki nála. (h-j)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?