Osztálykülönbségű hazai győzelem Bakán

foci

A tavalyi szezonban ezüstérmes bakaiak azt a kisudvarnoki csapatot fogadták a dunaszerdahelyi AG Sport Ligában, amely a meccs előtt a tabella végén szerénykedett.

Igaz, hogy a hazaiak sem kezdték túl jól a szezont (több külső körülmény is közrejátszott ebben), de egyértelmű volt a céljuk, egy magabiztos győzelemmel felzárkózni az élbolyhoz.

Ennek fényében nem is tűnt meglepőnek, hogy nagy iramban kezdett a bakai gárda. Már a 3. percben egy veszélyes lövést blokkoltak a vendégvédők, majd pár perccel később egy távoli lövéssel, majd egy kapáslövéssel riogatták a vendégek hálóőrét, ám mindkét próbálkozás elsuhant a kapufák mellett. Aztán a 17. percben megszületett a vezető találat, egy jobb oldali beadás után ide-oda pattogott a labda a kapu előtt, a védők egymásra vártak, és a szemfüles hazai játékos közelről a hálóba pofozta azt (1:0). Négy perccel később egy jól elvégzett szöglet után is kavarodás alakult ki, de ekkor a gólvonalról sikerült menteniük a vendégeknek. A következő percben viszont ismét kapituláltak. Újabb szöglet, újabb kavarodás, melyből ismét a hazaiak jöttek ki jól, és egy lapos lövéssel megduplázták előnyüket (2:0). Az első játékrészben a bakai kapusnak a hazaadások megjátszásán kívül szinte semmi dolga nem akadt. Egy szurkoló tréfásan meg is jegyezte: „Bence, nyugodtan elmehetsz homokozni…”

A második félidőben is maradt ugyanaz a forgatókönyv. Négy perc elteltével megint szöglethez jutottak a bakaiak, a labda ismét flippergolyó módjára pattogott az ötösön belül, és ismét a hazaiak reagáltak a leggyorsabban, közelről újabb gólt szereztek (3:0). A vendégek szimpatikus, becsületesen küzdő csapat benyomását keltették, de ha szeretnének elmozdulni az utolsó helyről, a pontrúgások, elsősorban a szögletek és a szögletszerű beadások levédekezését még gyakorolniuk kellene a jövőben.

A magabiztos előny tudatában a hazaiak visszavettek a tempóból, így a vendégek is éledezni kezdtek, azonban lövésig, igazi helyzetig nem jutottak el. Egy alkalommal a visszafutó hazai védő mentett az utolsó pillanatban egy kiugratás utáni szituációban.

A hajrá felé közeledve ismét rákapcsoltak a bakaiak, elsősorban a jobb oldaluk volt életveszélyes, ám ekkor már a vendégek jobban odafigyeltek a védekezésre, sorra blokkolták a beadásokat, lövéseket. Ennek ellenére a nézők láthattak egy gólvonalról mentett labdát, ziccerben hatalmas védést, egy felsőlécet és egy sakk-mattig kijátszott helyzetet is, amit szintén hatástalanított a kapus.

Összességében elmondható, hogy teljesen reális eredmény született. A hazaiak ezzel a győzelemmel csatlakoztak az élmezőnyhöz, míg a vendégekre még nagyon sok munka vár, ha feljebb akarnak kapaszkodni a táblázaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?