Őszi diadalmenet

Csáb. A szebb napokat is megélt csábi futball most megint jó úton halad, hogy méltóan képviselje a falut. A tavalyi kudarcos szereplés a nagykürtösi járási bajnokság első osztályában változásokat eredményezett a csapatban. Elsősorban a játékosállomány cserélődött ki.

Csáb. A szebb napokat is megélt csábi futball most megint jó úton halad, hogy méltóan képviselje a falut. A tavalyi kudarcos szereplés a nagykürtösi járási bajnokság első osztályában változásokat eredményezett a csapatban. Elsősorban a játékosállomány cserélődött ki. A vezetőség most a fiatal, ambíciózus játékosokra alapoz. Kissimon János csapatvezető szerint: „jelenlegi együttesünkben nagy lehetőségek rejlenek, hiszen a fiatalok egytől-egyig a rendszerint az 5. liga első felében tanyázó serdülőcsapatban nevelkedtek.”

A csábiak felnőtt együttese a nagykürtösi járási bajnokságban az első helyen telel, egy ponttal megelőzve riválisait. Minimális ugyan az előnyük, de nem titkolják, hogy a feljutás a céljuk.

„Ha folytatni tudjuk őszi eredményes sorozatunkat, nem lesz gond az elsőség megőrzésével és az V. Liga kiharcolásával.” – bizakodik a csapatvezető, majd elárulja, hogy őszi szereplésük felért egy kisebb diadalmenettel: „Csak egyszer találtunk legyőzőre, a 2. fordulóban a Dačov Lom-tól kaptunk ki idegenben, de nagyobb összpontosítással azt is elkerülhettük volna.”

Legnagyobb támogatójuk a községi hivatal, amely Zatyko Ferenc polgármester vezetésével igyekszik méltó feltételeket teremteni a csapat részére. „Nem könnyű egy ilyen klub költségvetését fedezni, de úgy gondolom, a fiúk méltóan képviselik a községet, és bízom benne, hogy a következő évadban újra 5. ligás meccsekre járhat a falu futballszerető lakossága” – vélekedik a polgármester. (FerAr)

Nagykürtös. Tizennégy csapat részvételével rendezték meg vasárnap a nagykürtösi járási futballszövetség téli teremtornáját. Érdekességnek számít, hogy a IV. ligás nagykürtösiek és alsósztregovaiak több csapatot is pályára küldtek, míg néhány V. ligás (Vinica, Nenince) részt sem vett a téli felkészülést tarkító tornán.

EREDMÉNYEK – A CSOPORT: D. Strehová A–V. Krtíš B 3:1, V. Krtíš B–Veľká Ves nad Ipľom 5:2, D. Strehová A– V. Ves n/I. 6:0. Végeredmény: 1. D. Strehová A 6, 2. V. Krtíš B 3, 3. Veľké Ves n/I. 0. B CSOPORT: D. Lom–Čebovce 0:2, V. Krtíš (ifik)–Sklabiná 4:1, D. Lom–V. Krtíš (ifik) 0:3, Čebovce–Sklabiná 5:0, D. Lom–Sklabiná 4:1, Čebovce–V. Krtíš (ifik) 1:0. Végeredmény: 1. Čebovce A 9, 2. V. Krtíš (ifik) 6, 3. Dačov Lom 3, 4. Sklabiná 0. C CSOPORT: V. Krtíš A–Príbelce 7:2, D. Strehová B–Príbelce 5:3, V. Krtíš A–D. Strehová B 1:0. Végeredmény: 1. Veľký Krtíš A 6, 2. Dolná Strehová B 3, 3. Príbelce 0. D CSOPORT: M. Kameň–Čebovce B 6:1, Olováry–D. Strehová (ifik) 4:3, M. Kameň–D. Strehová (ifik) 8:0, Olováry–Čebovce B 3:0, M. Kameň–Olováry 6:1, Čebovce B– D. Strehová (ifik) 1:1. Végeredmény: 1. Modrý Kameň 9, 2. Olováry 6, 3. Čebovce B 1, 4. Dolná Strehová (ifik) 1. NEGYEDDÖNTŐ: Dolná Strehová–Olováry 5:0, Dolná Strehová B–Čebovce 3:1, Veľký Krtíš B–Modrý Kameň 5:1, Veľký Krtíš–Veľký Krtíš (ifik) 7:1. ELŐDÖNTŐ: Dolná Strehová–D. Strehová B 6:0, Veľký Krtíš– V. Krtíš B 3:1. A várakozásnak megfelelően a járás két IV. ligás csapata került a döntőbe. DÖNTŐ: Veľký Krtíš–Dolná Strehová 3:2. Nagy csatában hódították el nagykürtösiek a járási szövetség vándorserlegét. A torna mérkőzéseit 250 néző elött jól vezette a II. ligában bíráskodó Bacsa Gábor és Halaj István. (FerAr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?