Összecsap C. Ronaldo és Bale

<p>A semleges nézők, kiváltképp a Real-drukkerek számára Cristiano Ronaldo és Gareth Bale összecsapása lesz a labdarúgó-Eb mai Portugália&ndash;Wales elődöntője, miközben azon is gondolkodhatnak, mit is keres ez a két csapat a négy között.</p>

Mindkét csapat számára meglepetés az elődöntős szereplés. Az Eb-újonc walesiektől legfeljebb a 16 közé kerülést várták előzetesen, s bár a portugálokat az esélyesek között emlegették, az Eb-n mutatott teljesítményük alapján egyáltalán nem biztos, hogy ott kellene lenniük az elődöntőben. Eddigi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, azt is csak a hosszabbításban. Igaz, még vereséget sem szenvedtek, ám játékuk egyáltalán nem meggyőző – ha Elek Ákos kapufája bemegy, akkor a portugálok tovább sem jutottak volna a csoportból. De a walesi tündérmese is alakulhatott volna másképp, ha az első mérkőzésükön Hamšík zicceréből gól lesz rögtön a harmadik percben.

A mai találkozón a legtöbb figyelem a két kulcsemberre, Cristiano Ronaldóra és Gareth Bale-re irányul. A két kiváló játékos 2013 óta futballozik együtt a Real Madridban, Bale akkor szerződött a spanyol fővárosba a világ legdrágább játékosaként. Legutóbb 2011-ben, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott egymás ellen a két klasszis, amikor Bale még a Tottenham Hotspurt erősítette. Azt a párharcot a Real nyerte, Ronaldo a 4:0-s első, valamint az 1:0-s második meccsen is egy gólt szerzett.

A walesi támadó azonban hangsúlyozza, a mai meccs nem az egyéniségekről fog szólni. „Ronaldo fantasztikus játékos, mindenki tudja, mire képes. Mi arra koncentrálunk, mit vihetünk véghez csapatként, nem az egyénekre összpontosítunk – nyilatkozta klubtársáról Bale, akit a sajtótájékoztatón arról is faggattak, hogyan érzi magát Ronaldo az Eb-n. – Én nem kommentálhatom, hogy ő hogy van, vagy mit csinál. Én jól érzem magam, élvezem ezt az Eb-t. Madridban nagyon jól kijövünk egymással, és szeretünk együtt játszani. A legnagyobb megtiszteltetés a nemzeti válogatottban szerepelni, és mi nem szeretnénk itt befejezni ezt a tornát.”

A két együttes eddig három barátságos meccsen találkozott, kétszer a portugálok nyertek, egyszer pedig a walesiek. A portugálok hetedszer szerepelnek nagy torna elődöntőjében, a walesiek most először. 2000 óta ötödik elődöntőjét játszhatja Portugália, de az eddigi négyből hármat el is vesztett (2004-ben pedig hiába jutott tovább, mert a döntőben kikapott Görögországtól). Ha Wales bejutna a fináléba, 44 év után az első olyan ország lehetne, amely Eb-újoncként döntőt játszhat (1972-ben az NSZK diadalmaskodott így).

A statisztikák a portugálok mellett szólnak, jóval többször lőttek kapura (95, ill. 59), többször és pontosabban passzoltak (2319 és 87%, illetve 1502 és 81%), többet futottak (607 km, illetve 531 km), azonban a walesiek abban bízhatnak, hogy ők lőttek több gólt – tízet, szemben a portugálok hat találatával –, ráadásul 59 próbálkozásból érték ezt el, amivel az elődöntősök közül a legjobb lövőszázalékkal rendelkeznek.

A walesieknél eltiltás miatt hiányzik Ben Davies és Aaron Ramsey – utóbbi négy gólpasszt adott és egy gólt szerzett –, a portugál csapatból William Carvalho nem játszhat sárga lapok miatt, Pepe játéka pedig kisebb combsérülés miatt kérdéses. (uefa.com, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?