Összecsap a két kajaknégyes

<p>Az év első Világkupáján, jövő hétvégén Milánóban a fiatal és az olimpiai kajaknégyes is rajthoz áll. A Szlovák Kajak-kenu Szövetség sajtótájékoztatóján azonban az is kiderült, ezúttal a Vk-eredmények egyáltalán nem befolyásolják az Eb- és a vb-nevezést.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szlovákiai kajakosok szezon eleji formáját húsvétkor, Račicében mérték fel, K1 1000 méteren Gelle Péter, ötszázon Demin Viktor győzött, K2-ben ezren és ötszázon is a Marek Krajčovič, Jakubík Gábor kettős nyert.

Mindannyian ott lesznek a május 2–4. között sorra kerülő milánói Vk-versenyen. Gelle egyesben az ezer méter mellett 5000 méteren is indul, ötszázon K1-ben Martin Jankovec áll rajthoz. K2-ben az olimpiai távon, tehát ezer méteren nem indul szlovákiai egység, ötszázon a Vlček Erik, Tarr György kettős képviseli majd az országot.

„A Krajčovič, Jakubík duó nagyon jól ment párosban mind a két távon, fel is merült bennünk, hogy indulhatnának valamelyik számban Milánóban is. A két fiú azonban annyira csak a négyesre akar koncentrálni, hogy elvetették ezt az ötletet” – tudtuk meg Filip Petrlától, a szövetség sportigazgatójától.

Milánóban mindkét kajaknégyes elindul, a korosztályos világ- és Európa-bajnok Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor, Demin Viktor összetételű egység, valamint a londoni olimpián hatodik helyezett Gelle Péter, Martin Jankovec, Vlček Erik, Tarr György összeállítású hajó. „Meglátjuk, melyik egység kezdi jobban a szezont. Az elmúlt évben a fiatalok szerepeltek jobban, az olimpiai négyesnek gyengébb eredményei voltak” – jegyezte meg Petrla.

A szezon másik két Vk-versenyén, Račicében és Szegeden csak a fiatalok állnak rajthoz, mivel Gelle és Jankovec abban az időben magashegyi edzőtáborozáson vesz részt.

Bármilyen eredmények születnek is azonban a Vk-kon, az Eb- és a vb-nevezésről csak a júniusi válogató fog dönteni. „A Világkupákon most szabad kezet adtunk a versenyzőknek, arra biztattuk őket, próbáljanak ki új számokat is, hogy ne a következő szezonban kelljen kísérletezgetniük, amikor már az olimpiai szereplés kiharcolása a tét” – mondta Róbert Petriska, a szövetség elnöke.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy Račicében vagy a Pozsony melletti Zemník tavon lesz-e a válogató. „Lassan kezd kiépülgetni a Zemníknél egy kajak-kenu pálya. Az az álmunk, hogy egyszer nemzetközi versenyt rendezhessünk ott, s azt is nagyon szeretnénk, ha végre nem kellene Csehországba utazni a felmérőkhöz, válogatókhoz, hanem hazai körülmények között is le tudnánk bonyolítani őket” – nyilatkozta Petriska. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?