Országos turistatalálkozó

Nagymegyer. Egy hét alatt gyalogtúráztak, kerék-pároztak és vízi túrán is részt vettek a természetbarátok.62. alkalommal zajlott a Szlovák Turisták Klubjának Országos Találkozója, ebből először a Csallóközben.

Nagymegyer. Egy hét alatt gyalogtúráztak, kerék-pároztak és vízi túrán is részt vettek a természetbarátok.

62. alkalommal zajlott a Szlovák Turisták Klubjának Országos Találkozója, ebből először a Csallóközben. Az egy héten át tartó nemzetközi esemény első három napja az ifjúsági turistaegyesületek 46. találkozója volt. Külföldről a lengyel, a magyar, az osztrák és a cseh testvérszervezet is képviseltette magát.

Ollé Sándor, a házigazda Nagymegyeri Csigák Turistaklub és a szervezőbizottság elnöke szerint a természetjárók a hét folyamán több eseményből is válogathattak: gyalogtúrázhattak a magyarországi Csesznek, Nyúl, Várgesztes vagy Dobogókő környékén, Szlovákiában Garamkövesd, Gímes, Bős, Medve és Kulcsod környéki túra volt a kínálatban, a fakultatív kirándulásokon Komáromot, Gútát, Dunatőkést, Dunaszerdahelyt lehetett megtekinteni, a kerékpártúrán a Nagymegyer–Bős– Baka–Nagymegyer, valamint a Nagymegyer–Patonyrét–Dunaszerdahely–Csilizpatas–Csilizradvány– Nagymegyer útvonalon pedálozhattak az érdeklődők, míg a vízi túra Bős és Nagybodak környékén zajlott.

Néhány rendezvény szervezését a Csigák Turistaklubbal baráti viszonyt ápoló egyesületek segítették: a dunaszerdahelyi Család Turistaklub a kerékpártúrát, a bakaiak a Bős környéki gyalogtúrát, az egyházgelleiek a Sokoró-dombságra és a Vértes-hegységben rendezett túrát, míg a Duna Turistaklub a vízi túra lebonyolítását szervezte.

Ollé Sándor elmondta, sikerként könyvelhetik el az országos találkozót, hiszen 641 természetjáró vett részt a színvonalas eseményen. A klubelnök szavait egy nagymihályi résztvevő szavai is alátámasztják: a kelet-szlovákiai természetjáró eddig 47 országos találkozón vett részt, de szerinte a mostani volt az egyik legjobb. A tervezett útvonalak közül mindössze egy maradt el: a Csicser melletti Lion-tó környékén a rengeteg szúnyog miatt a szervezők inkább lefújták a túrázást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?