Orosz elsőség párosban

Budapest. A papírformának megfelelően a legutóbbi két alkalommal győztes Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin duó nyerte a párosok versenyét a Budapest Sportarénában zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.

Látvány és öröm: Totmjanyina és Marinyin a páros győzteseiReuters-felvételekA címvédő szinte hibátlan, bámulatos kűrt produkált. Az orosz páros már zsinórban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A makacs sérüléssel bajlódó Totmjanyina elárulta, pihentetnie kellene a térdét, de a közelgő világbajnokság miatt nem vár rá hosszú szünet. „Az olimpiág mindenképp folytatni szeretnénk a korcsolyázást” – nyugtatta a rajongókat a szimpatikus sportolónő.

A szerda esti kűrben próbálta meg kiküszöbölni a rövidprogramban esett csorbát a Milica Brozsovics, Vladimír Futáš szlovák páros, s ez többé-kevésbé sikerült is nekik. Bár Milica négyszer is megtapasztalhatta a jég keménységét, a hibák ellenére is viszonylag elégedetteen jöttek le a versenypályáról. „Lehetett volna jobb is, amit itt Budapesten mutattunk, de az elrontott rövidprogram után már nem lehettek vérmes reményeink”– közölte Vladimír.

Az eddig foghíjas lelátók csaknem megteltek a csütörtök délutáni originál táncra. A hangulat igazán akkor forrósodott fel, amikor a legnagyobb sztárok után a hazaiak kedvencei, Hoffmann Nóra és Elek Attila siklott a jégre. A magyar kettős hibátlan originál táncot mutatott be. Nóra és Attila teljesítményét a bírók a tizedik helyre rangsorolták. „Pontszámainkon meglátszott, hogy ezúttal nem volt magyar a bírók között. Egy kis országnak ez is sokat számít” – fejtegette a vártnál alacsonyabb pontszámok (4,6-tól 5,1-ig a technikáért, s 4,7-től 5,3-ig a művészi hatásért) okait Nóra. Bár a kettős a kötelező tánchoz képest két helyet visszacsúszott, Attiláék nem csalódottak: „Célunk az első tíz közé kerülni. S még semmi nem dőlt el, a java még hátravan!” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?