Örömfutball Szencen

Nem sok vizet zavartak a vendégcsapatok a labdarúgó Szlovák Kupa keddi mérkőzésein, hiszen mind a hét találkozón vereséget szenvedtek. Elbúcsúzott a tavalyi döntős Ružomberok, a Szuperligában is bukdácsoló Slovan, valamint az ugyancsak élvonalbeli Prešov.

Sikorjak (a labdával) és Sendecký is jó teljesítményt nyújtott a szenci csapatban a rózsahegyiek elleni kupameccsen (2:0). Eugen Vojtišek felvételeA szenciek a gól nélküli első félidőt követően alapos leckét adtak a rózsahegyieknek a modern labdarúgásból, s biztosan harcolták ki (2:0) a negyeddöntőbe jutást. Štefan Mrva, a KOBA menedzsere: „Az idény legjobb teljesítményével rukkoltunk elő, igazi örömfutballt láthatott az 1500 néző. Az első 45 percben, annak ellenére, hogy nem született gól, érdekes és izgalmas volt az összecsapás, mindkét oldalon voltak ígéretes helyzetek, a kapusok azonban kirobbanó formában védtek. Nem sokkal a fordulás után vezetést szereztünk, majd nagy fölényben futballoztuk, szóhoz sem engedtük jutni meglepett ellenfelünket. Csak idő kérdése volt, mikor növeljük előnyünket. Remekül szórakozott a közönség, ezt bizonyítja az is, hogy a hármas sípszót követőn percekig szólt a vastaps.”

A kupaforduló másik slágermérkőzését a Púchov otthonában játszották, ahol a Slovan vendégszerepelt, pontosabban leszerepelt. A kékek ezúttal is ugyanolyan szétesően futballoztak, mint a bajnokságban. Jozef Prochotský vezetőedző: „Az első fél órában szervezetten védekeztünk, igaz, tá-madásaink nem sok veszélyt jelentettek a házigazdák kapujára. Aztán kaptunk két gólt, és összeroppantunk.” Meg nem erősített hírek szerint, ha a Slovan szombaton, hazai pályán nem győzi le a zsolnai együttest, akkor útilaput kötnek Jozef Prochotský talpára.

Pavol Holeščák, a Matador menedzsere: „Mi minden találkozót komolyan veszünk, erre a kupameccsre különösen odafigyeltünk, mert a Slovan legyőzése – játsszon az bármilyen összetételben – mindig komoly fegyverténynek számít. Az UEFA Kupából ugyan kiestünk, ám a freiburgi visszavágón remek teljesítményt nyújtottunk, s ezért azt ígértük a futballistáknak, ha továbbjutnak a Szlovák-kupában, akkor megkapják a különprémiumot. Örülünk a sikernek, de nincs idő ünnepelni, mert szombaton újabb nehéz mérkőzés vár ránk, ezúttal a Szuperligában: a bajnok és még veretlen Intert fogadjuk, s természetesen nyerni szeretnénk...” (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?