Opium Bullet újabb próbatétele

OROSKY TAMÁSPályafutása eddigi legkomolyabb versenye várja Opium Bulletet holnap: Overdose féltestvére a müncheni Group III-as viadalon áll rajthoz.

OROSKY TAMÁS

Pályafutása eddigi legkomolyabb versenye várja Opium Bulletet holnap: Overdose féltestvére a müncheni Group III-as viadalon áll rajthoz. „Ezzel az 1300 méteres versennyel arra kapunk választ, meddig merészkedhetünk, hogyan tervezzük a jövőt a lóval kapcsolatban” – mondta lapunk érdeklődésére Mikóczy Zoltán, Opium Bullet tulajdonosa.

Két hete Pozsonyban ugyanis hiába győzött a ló, a rajt előtti balesete miatt nem lehetett objektív az erőfelmérés, korábbi két versenyén pedig még nagyon fiatal volt „kis Dózi”. Mikóczy reméli, hogy a bajor Ezüst Ostor után már tisztábban fognak látni. „Münchenben már a tisztes helytállással elégedettek lennénk. Bár titkon mindenki győzni megy a versenyekre, de az ott induló másik tíz ló statisztikái alapján ez nem reális. Ha pénzdíjas helyezést sikerülne elcsípni, azaz az első hatban tudnánk végezni, az természetesen még jobb lenne” – jegyezte meg Mikóczy.

A cél elérésében fontos szerepe lesz a zsokénak is, a tapasztalt angol Robert Havlin 60 győzelme mellett közel 150 dobogós helyezéssel is büszkélkedhet. „A kiválasztásánál abból indultam ki, hogy a müncheni pálya kanyaros, tehát ott komoly pozícióharc lesz a futamon. Ezért erőszakos típusú zsokéra van szükség, aki nem fél az ütközettől, és bátran belemegy a párharcokba. Emellett jó, ha neve, tekintélye van a többiek előtt, mert csak így lehet fölvenni a versenyt a profi zsokékkal – magyarázta Mikóczy, hozzátéve, hogy a ligetfalui diadalt jegyző lovas, Jaroslav Línek is megfelelt volna a feladatra. – Ő is harcos típus, de ezúttal 54,5 kilogrammon kell mérlegelni nyereggel együtt, és Línek nem tud 58 kiló alá menni.”

A hároméves csődöröknek kiírt verseny összdíjazása 55 000 euró, a győztes ló tulajdonosa 32 ezerrel gazdagodik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?