Ontja a gólokat az ekeli csatár

ÁBEL GÁBORGacsal Zsolt alig múlt tizenöt éves. Ekelen focizik az ifjúsági csapatban. Édesapja a pozsonyi Interben játszott, s úgy tűnik, fia is sokra viheti, élvonalbeli labdarúgóvá érhet.„Sem a kezdőknél, sem a diákcsapatban még nem tudott igazán felpörögni, s elég halványan futballozott.

ÁBEL GÁBOR

Gacsal Zsolt alig múlt tizenöt éves. Ekelen focizik az ifjúsági csapatban. Édesapja a pozsonyi Interben játszott, s úgy tűnik, fia is sokra viheti, élvonalbeli labdarúgóvá érhet.

„Sem a kezdőknél, sem a diákcsapatban még nem tudott igazán felpörögni, s elég halványan futballozott. Hihetetlen önszorgalmának köszönhetően azonban idővel a legjobbak közé tornázta fel magát. Társai már régen zuhanyoztak a kimerítő edzések után, amikor ő még túlórázott a pályán” – árul el egykori tanítványáról néhány titkot első edzője, Ódor Tamás.

Zsolti hétévesen kezdett el ismerkedni komolyabban a foci világával. Mára mindkét lábbal jól kezeli a labdát, és remekül lő kapura. Az előző évadban a diákok III. ligájában ötvenkilenc találatával messze kiemelkedett csapatából, s a mezőny legjobb gólvágója lett. „Egyszer enyém lett a gólkirályi cím a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságban is. Bajnoki mérkőzésen a szerediek otthonában hatszor voltam eredményes. Ősztől már az ifiben bizonyíthatok, ebben a csapatban újabb tizennégy találattal gyarapítottam góljaim számát” – sorolja magáról, miközben hozzáteszi: edzője nemegyszer a középpályán és az irányító szerepkörben is szerepelteti.

Csapatában a legfiatalabb, nála három évvel idősebb srácokkal lép pályára, s a kőkemény, robusztus hátvédek között próbál boldogulni. „A bizalom legnagyobb jele, hogy a szabadrúgásokat én végzem el, hál istennek erős a lövésem, s jó a rúgótechnikám, de a fejelésben mindenképpen fejlődnöm kell. Nyáron ajánlatot kaptam az aranyosmaróti I. ligás ifjúsági csapat vezetőitől, de különféle okok miatt visszautasítottam” – tudunk meg újabb részleteket a közelmúlt történéseiről a százhetvenkilenc centiméter magas támadótól.

A tavalyi ekeli falunapon Anton Grajcár edző beállította a felnőttek közé. Gőgh Árpáddal, Bogyaival és Faragóval együtt futhatott ki a pályára, és a szépszámú szurkolósereg megtapsolta a csallóközaranyosiak elleni teljesítményét.

Ennél nagyobb dolog is történt vele: menedzsere jóvoltából szeptemberben egy hetet a Fulhamnál töltött, ahol az ottani U16-os gárdával edzhetett. „Rengeteget futottunk, a technikai és a labdás gyakorlások is feszített tempóban zajlottak. Meghatározó élménynek számított élőben látni Petricet, Riisét, Senderost, Berbatovot, vagy Ruizt. Megfogadtam, hogy a jövőben alaposan javítok angol nyelvtudásomon, hogy mindenkivel képes legyek kommunikálni” – tért vissza tavalyi élményeire az ígéretes csatár, aki az őszi idény vége felé a szombathelyi Illés Akadémián is csiszolhatta tudását.

Három példaképe is van: Ronaldinho, Ronaldo és Cristiano Ronaldo. Zsolti nemcsak focizik, hanem teniszezik és atletizál is. Kilencedikes az ekeli Hetényi János Alapiskolában, de még nem döntötte el, hol folytatja középiskolai tanulmányait. Azt viszont már sejti, hogy néhány év leforgása alatt élvonalbeli labdarúgóvá válhat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?