Olimpia magyarul? Lekapcsolva!

Budapest/Pozsony |

<p>Nincs esély Szlovákiában élő magyar közvetítést nézni a téli olimpiáról, a jogtulajdonos ugyanis csak Magyarország területére engedélyezte a sugárzást. Bár a közvetítési jogot ugyanilyen megkötésekkel adták el minden tévétársaságnak, a környező országok közül csak a magyar köztévé kapcsolta le az élő adásról a határon túl élőket.</p>

Nem a tévékészülékkel van baj, ha az olimpiai számok élő magyar adása helyett fekete képet látnak a köztévé csatornáján. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodájának közleménye szerint ugyanis a téli olimpia közvetítési jogait csak úgy lehetett megvásárolni, hogy a sugárzást csupán az adott ország, jelen esetben Magyarország területén teszik elérhetővé. Hasonló okból nem érhető el az egyidejű, interneten keresztül sugárzott adás sem külföldről. „Az MTVA már tájékoztatta külföldi műsorterjesztő partnereit, így azok nem továbbítják az olimpiai műsorszámok idején a közvetítés jelét a közmédia határon túl is fogható csatornáira” – írta az MTI hírügynökség. A legnagyobb szlovák kábeltévé szolgáltató, az UPC szóvivője, Jaroslav Kolár viszont azt állítja, hogy nem a társaságuk, hanem a magyar köztévé kódolja saját közvetítését a téli olimpiáról. „Bizonyára a tulajdonjogi szerződések miatt. Tudunk erről a helyzetről, s célunk, hogy nézőink javára oldódjon meg a probléma. Az olimpiai közvetítéseket szlovák, cseh és osztrák csatornákon is nézhetik” – mondta az Új Szónak Kolár. A olimpiai játékok közvetítési jogát minden tévéállomásnak azzal a feltétellel adják el, hogy azt csak saját országában tehetik elérhetővé. A cseh és az osztrák közvetítést azért lehet Szlovákiában is nézni, mert a köztévék nem blokkolták saját műsoraikat. Ha kérnék az adás kódolását a külföldi műsorterjesztőtől, annak műszaki lehetőségén múlna, hogy ezt a követelményt milyen módon tudja végrehajtani. Azaz képes-e kódolni csak az adott műsort vagy a csatorna teljes adását. Mivel az MTVA saját műsorát blokkolja, a műsorterjesztő ezzel nem tud mit kezdeni, így az élő adás magyarul nem érhető el, csupán az összefoglalók.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?