Olasz Anna: Ilyen vb után magabiztosabban megyek az Eb-re

OlaszAnna0629

A nyíltvízi úszók világbajnokságának 10 kilométeres női versenyében Olasz Anna a 6., Balogh Vivien a 17. helyen végzett a Lupa-tavon.

A női hosszútávúszók az olimpiai távon ugrottak vízbe szerda reggel 8 órakor. A két magyar versenyző az 56 fős mezőny első felében haladt, majd Olasz Anna a második körtől átvette a vezetést. A táv feléhez érve váltottak az élen úszók és az amerikai Katie Grimes állt az élre. Az utolsó körhöz érve Olasz kissé hátrébb csúcsott, de remek hajrával feljebb zárkózott és 9,9 másodperces hátránnyal a 6. helyen csapott a célba. A mindössze 20 éves Balogh Vivien végig a mezőny első harmadában tartotta magát és végül 38,6 másodperces hátránnyal a 17. helyen zárt. A világbajnoki cím az utolsó métereken dőlt el, szinte minden karcsapásnál változott az állás, végül a holland Sharon van Rouwendal lett az 1. a német Leonie Beck és a brazil Ana Marcela Cunha előtt.

Az első húszba akartam bekerülni, így elértem a célomat. Nagyon-nagyon boldog vagyok. Hatalmas nagy lelki fröccs az, hogy ilyen nagy nevek mellett tudtam így teljesíteni. Ez a hátrány úgy érzem még behozható lehet a jövőben, szeretnék majd jobb pozícióban végezni a későbbiekben. A víz nagyon meleg volt, bár egy kicsit talán hidegebbnek éreztem, mint hétfőn az 5 kilométeren. Mentálisan készültünk erre is, hat körből négyszer kellett is frissíteni, mert másképp nem lehetett bírni a 27 fokos vizet. Ezt leszámítva tökéletes körülmények voltak, olyan ezt mint egy nyitott medence. Persze itt nincsenek pályák, test a test ellen ment a küzdelem, de nem volt szél, nem voltak hullámok” – értékelt a vízből kijőve az örömkönnyeivel küszködő Balogh Vivien.

Olasz Anna szintén rendkívül boldog volt. „Ez a második legjobb világbajnoki helyezésem. 2013-ban életem első vb-jén ötödik lettem, de most szerintem legalább annyira megleptem magam ezzel az eredménnyel. Ez a szezon abszolút nem ment úgy, mint a tavalyi. A váltóval szerencsére sikerült érmet nyerni, így már úgy voltam vele, hogy amiért jöttünk az megvan. Onnantól kezdve már lekerült rólam a nyomás, és igyekeztem a legjobbamat nyújtani a versenyen. Izgultam előtte, de verseny közben megnyugodtam, higgadt döntéseket hoztam. A végén megijedtem, mikor az utolsó körnél sokadig helyen fordultam, sokan összegyűltünk a bólyánál. De elfáradtak mellettem a többiek és engem nagyon motivál, ha ezt látom. Kiadtam magamból a maximumot és ez egy hatodik helyre volt elég – mondta a mix zónában a magyar úszó, akinél rákérdeztünk, hogy taktikailag hogyan értékeli a versenyzését, hiszen úszott az elején is, de ahogy említette, az utolsó fordulónál bekerült a sűrűjébe. – Sikerült nagyjából úgy felépítenem a versenyt ahogy szerettem volna. Persze 10 kilométeren, de igazából bármelyik távon a nyílt vízi versenyeken sosem úgy alakul száz százalékig, ahogy az ember eltervezi, hiszen rajta kívül még 60 ember ott van a vízben és mindenki keresztül akarja húzni a másik számításait. Most sem volt minden tökéletes, nem szerettem volna teljesen elöl menni, főleg nem ennyit és ennyire az elején. Nem szerettem volna ennyire hátul lenni az utolsó körben, főleg nem ennyi emberrel, úgyhogy nem száz százalékig úgy alakult, ahogy szerettem volna, de a végeredmény számít és az teljesen jó” – nyilatkozta Olasz, aki a 25 kilométeres távon nem indul majd el, de egy kis pihenő után az augusztusi római Európa-bajnokságon ismét ott lesz.

Most kiveszek négy nap pihenőt. Úgy érzem, hogy ez a lelkemnek nagyon kelleni fog. Jövő hétvégén már van egy világkupa versenyünk, az lesz a következő állomás. Az Eb-re ezek után az eredmények után sokkal magabiztosabban tudok majd odaállni és egy új lendülettel versenyzek majd” – válaszolta kérdésünkre a hazai vb-t egy ezüstéremmel és egy hatodik hellyel záró Olasz Anna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?