Október elején indulhat az NHL-évad

New York. Pénteken véget ért a több mint 310 napos kényszerszünet az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). Közzétették a jóváhagyott kollektív szerződést, amely a 2001 szeptember 15-éig lesz érvényes.

New York. Pénteken véget ért a több mint 310 napos kényszerszünet az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). Közzétették a jóváhagyott kollektív szerződést, amely a 2001 szeptember 15-éig lesz érvényes. „A tulajdonosok tanácsa egyhangúan fogadta el a dokumentumot, amely új szakaszt nyit a bajnokság történetében. A klubok gazdasági stabilitásának, a nagyobb kiegyensúlyozottságnak és a fokozódó izgalmaknak az időszakát” – nyilatkozta az aláírás után Gary Bettman, NHL elsőszámú vezetője. Azt is bejelentették, hogy a XX. téli olimpai idején, vagyis 2006 február 10-e és 26-a között szünetelni fog az NHL. A bajnokságban szereplő jégkorongozók Torinóban szerepelhetnek országuk válogatottjában. A tulajdonosok győzelmének nevezte a kollektív szerződést Miroslav Ša-tan, a szlovák válogatott csapatkapitánya. Ettől függetlenül a Buffalo támadója boldog, hogy egyéves kihagyás után október 5-től a híres profiligában folytathatja pályafutását. „Örülök, hogy minden megoldódott, és jöhet a játék” – mondta. Šatan az elmúlt évadban a Slovanban játszott, és bajnoki címet szerzett a fővárosiakkal. Korlátozott szabadügynökként kezd tárgyalásokat új szerződéséről. Azt nem árulta el, hogyan szavazott pénteken, amikor a játékosok interneten mondtak véleményt a kollektív szerződésről. Az NHL-játékosok 87 százaléka állt ki a szerződés mostani változata mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?