ŐK MONDTÁK

LUIZ FELIPE SCOLARI, brazil szövetségi kapitány: „Boldog vagyok, nagyon örülök a győzelemnek. Hangulatomat fokozza, hogy a csapat jól is játszott. A mérkőzés előtt csak egyetlen dologra összpontosítottunk, mégpedig arra, hogy továbbra is versenyben maradjunk. Teljesítettük a brazil nép várakozását.

LUIZ FELIPE SCOLARI, brazil szövetségi kapitány: „Boldog vagyok, nagyon örülök a győzelemnek. Hangulatomat fokozza, hogy a csapat jól is játszott. A mérkőzés előtt csak egyetlen dologra összpontosítottunk, mégpedig arra, hogy továbbra is versenyben maradjunk. Teljesítettük a brazil nép várakozását. Ronaldinho kiállításával kapcsolatban csak annyit mondok: először Mills rúgta meg őt, s így a játékvezető ítéletével egyáltalán nem értek egyet. Időnként azonban a tíz emberes játékot is gyakoroljuk, bár többen kérdezik tőlem, ezt miért teszem. Most láthatták miért. Még soha nem láttam a csapatot ilyen lelkesen harcolni, mint az angolok ellen.”

SVEN-GÖRAN ERIKSSON, angol szövetségi kapitány: „Jobban is játszhattunk volna, főleg amikor emberelőnybe kerültünk. Csak igyekeztünk, de ha jól emlékszem egyszer sem céloztuk meg a brazil kaput. Nagy kár, hogy ez nem sikerült. Játékosaim már túl fáradtak voltak az egyenlítéshez. A brazilok nagyszerűen tartották a labdát, alig volt lehetőségünk az újabb gólszerzésre. Az első félidő végén és a második elején hibát követtünk el, és erre rá is fizettünk. Nagy lehetőségünk volt az elődöntőbe jutni, de nem éltünk vele. Rendkívül sokat tanultunk a világbajnokságon, s bízom abban, hogy a jövőben még jobbak leszünk. Főleg a fiatalabb játékosok hasznosíthatnak sokat a tapasztalatokból.”

DAVIC BECKHAM, angol csapatkapitány: „Ha valaki megpróbálja Seamant bírálni, teljesen leértékeli teljesítményét, mert szerintem ő volt a világbajnokság legjobb kapusa. Egyáltalán nem ludas a második gólban. Sajnos, mi nem használtuk ki a Ronaldinho kiállítása után kialakult helyzetet. Csapatkapitányként büszke vagyok együttesünkre, amely még nagyon fiatal. A brazilok technikailag mindig remekül képzettek, de csapattársaim is szinte azonos szinten kezelik a labdát, mint a dél-amerikaiak. Ma egyszerűen nem volt jó napunk.”

DAVID SEAMAN, angol kapus: „Elnézést szeretnék kérni a szurkolóktól. Játékostársaim nagyon tisztességesek voltak a mérkőzés után, bátorítottak és azt mondták: felejtsd el, mert erősségünk voltál az egész tornán.”

CAFU, brazil csapatkapitány: „Természetes, hogy elégedett vagyok az elődöntőbe jutással. Győzelmünk megérdemelt. Az Isten azt akarja, hogy vb-címet szerezzünk.”

BRUCE ARENA, amerikai szövetségi kapitány: „Nem volt szerencsénk. Oliver Kahn fantasztikusan védett, de csak ez volt az egyetlen különbség. Főleg a szünet után voltunk közelebb az elődöntőhöz. Rögtön az elejétől támadni kezdtünk, ez volt a taktikánk. Nyomás alá került az ellenfél, sajnos gólt nem lőttünk. Nagyon jó, erős csapata van Németországnak, és még mi sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, nekik kettő kapura lövésük volt, amiből az egyik gól lett. Megmutattuk a világnak, hogy jók vagyunk és fényes jövő áll az USA válogatottja előtt.”

RUDI VÖLLER, német szövetségi kapitány: „Intő jel, hogy a mérkőzés elején rosszul játszottunk, és csak a vezetésünk után pörögtünk fel. Minden elismerésem a fiúké. Mindegy, hogy Dél-Kóreával vagy a spanyolokkal találkozunk az elődöntőben, nem mi vagyunk az esélyesek. Sok fiatal játékosunk van, reménykedem, hogy legközelebb jobban játszik majd a csapat.”

MICHAEL BALLACK, a német gólszerző: „Az amerikaiak frissek voltak, de 90 percen át nem hagyták abba a kísérletezést. Bebizonyították, hogy nem véletlenül jutottak el idáig, megérdemelték, hogy a nyolc között legyenek. Nagyon keményen megdolgoztattak minket, s bevallom, szerencsénk is volt.”

BRAD FRIEDEL, amerikai kapus: „Mindenki látta, hogy jobbak voltunk. Minden meccsen helyt álltunk, s emelt fővel mehetünk haza. Kahn szenzációs volt, ő nyerte meg a meccset.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?