Oda a DAC bajnoki veretlensége, egykori játékosai intézték el a sárga-kékeket

dac

Gavrics góljával még előnybe került a DAC labdarúgócsapata a besztercebányai Dukla ellen, de két dunaszerdahelyi múltú játékos góljával a vendégek fordítottak és elvitték a három pontot a MOL Arénából.

Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője egyetlen helyen sem változtatott az aranyosmaróti kezdőcsapaton. Brunetti továbbra sem épült fel, így a védelemben ismét Csinger Márk kapott szerepet. A vendégek négy DAC-múlttal rendelkező játékossal (Ľupták, Záhumenský, Rymarenko, Polievka) álltak fel.

Dimun eladott labdája után a besztercebányaiaké volt a mérkőzés első helyzete, de Polievka lövése nem okozott gondot Popovicsnak. Két perccel később a túloldalon Csinger fejelt pontatlanul egy szöglet után.

A 13. percben a szurkolók egy koreografiával mondtak köszönetet a Fehérvárra távozott Kalmár Zsoltnak a dunaszerdahelyi évekért, de miközben mindenki a molinót csodálta, Polievka majdnem előnyhöz juttatta a vendégeket, Popovics reflexszerű védést bemutatva mentett szögletre.

A 20. percben a meglóduló Ramadant elkaszálta Boris Godál, aki megúszta sárga lappal az esetet – mivel utolsó ember volt, megköszönhette a játékvezetőnek, hogy pályán maradt.

Ezzel együtt nem volt ideális a DAC játéka, Guľa edző percenként hatékonyabb letámadást követelt, de az sokszor később érkezett, mint szerette volna.

Herc 27. percben megeresztett bombája nem volt rossz, de nem talált kaput, nem sokkal később pedig Dimun rossz megoldást választott ziccerben – a sárga-kékeknek tehát voltak helyzeteik.

A 40. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Riszvanisz rutintalanul csúszott oda Rymarenkónak, így kecsegtető helyzetbe került a Dukla. A tizenegyes elvégzését Polievka vállalta, de Popovics bravúrosan védte lövését, maradt a 0:0.

Kiábrándító tíz percet produkált a szünet előtt a hazai csapat: a támadásépítések nem működtek, a széleken Gavrics és Ramadan gyakorlatilag láthatatlan volt, helyzet egyáltalán nem akadt.

A második félidő idegesen kezdődött, Kráľovič játékvezető nagyvonalúan elsiklott Ramadan arcba könyöklése felett, a túloldalon gyorsan kiosztott egy sárgát Andzouanának, majd a épp csak visszatérő Ramadan elkaszálását sem látta szabálytalannak.

A hazai csapat a lehető legjobban reagált a feszült helyzetre, Gavrics kapott túl sok szabad területet a tizenhatosban, kapura fordult és kilőtte a jobb felsőt – 1:0.

Nagyjából három percig örülhettek a hazaiak a vezetésnek, ugyanis Polievka megtalálta egy labdával Rymarenkót, aki az ötösről egyenlített – 1:1.

A gólváltás után jó ideig tizenhatosok közötti játék következett, az ivószünet után viszont a vendégek gyorsan megszerezték a vezetést: Polievka jóval határozottabb volt a Riszvanisz–Csinger párosnál és bevágta a ziccert – 1:2.

Fogytán volt a hazaiak ideje, Niarkhosz után Čermák és Veselovský is pályára érkezett, hogy lendítsen a játékon. A hajrában Čermák felrúgása sem ért büntetőt a DAC javára, de nem ezen múlott a dolog – a sárga-kékek játéka az utolsó percekben is nagyon akadozott.

Az ötödik fordulóban így elvesztette veretlenségét a dunaszerdahelyi csapat a bajnokságban.

Galéria
Jegyzőkönyv

DAC–Banská Bystrica 1:2 (0:0)

Gólszerzők: Gavrics (53.), ill. Rymarenko (58.), Polievka (74.)

Játékvezető: Kráľovič, 5635 néző

Sárga lap: Riszvanisz, Andzouana, Pinto, ill. Godál

DAC: Popovics–Pinto, Riszvanisz, Csinger, Andzouana–Dimun (87. Vitális), Káčer (77. Čermák), Herc–Ramadan (61. Niarkhiósz), Trusa (77. Trusa), Gavrics (87. Záhradník)

B. BYSTRICA: Hruška–Migaľa (83. Pišoja), Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský–Ľupták, Richtárech (79. Hlinka)–Rymarenko (90. Depetris)–Acosta (90. Joao Guimaraes), Polievka (83. Slebodník)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?