Nyomot akar hagyni a Serie A-ban

<p>Norbert Gyömbért választották a tavalyi esztendő legjobb 21 éven aluli futballistájának Szlovákiában. A nagyrőcei származású védő tavaly nyáron igazolt Besztercebányáról az olasz élvonalbeli Cataniához. A 189 cm magas játékost a nagyszombati díjátadó után faggattuk.</p>

Számított rá, hogy megnyeri a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó Dubovský-díjat?
Nem tagadom, gondoltam, hogy ott leszek az esélyesek között, de kellemesen meglepődtem, hogy én kaptam a legtöbb szavazatot. Nagyon örülök ennek az elismerésnek, hiszen Peter Dubovský kiváló játékos volt. Köszönöm a szüleimnek, a barátnőmnek és a volt klubomnak, a besztercebányai Duklának, hogy idáig eljutottam.

Legutóbb 2005-ben nyerte védő az ankétot, akkor Martin Škrtel végzett az élen. Milyen játékosnak tartja a Liverpool futballistáját?
Martin a világ legjobb hátvédjei közé tartozik. Játékstílusa viszont egészen más, mint az enyém, sokkal keményebb és agresszívebb nálam. Rengeteget kell még fejlődnöm, hogy a nyomdokaiba léphessek.

Nehéz volt megszokni az olasz bajnokságot?
A világ egyik legerősebb bajnoksága a Serie A, ezért természetesen nem volt könnyű az átállás. Nyári átigazolásom után igyekeztem minél gyorsabban felvenni a ritmust, de egy ideig eltartott, míg azonos hullámhosszra kerültem társaimmal. Egyébként is nagyon nehéz dolga van a fiatal futballistának, amikor külföldre szerződik.

Sokáig tartott az átállás?
Nem mondanám, hogy bő fél év után már megszoktam az olasz ligát, de igyekszem úgy játszani, hogy nyomot hagyjak a cataniai szurkolókban. Ádáz csatát vívunk a bennmaradásért, remélem, a következő szezont is az élvonalban kezdjük.

Ki segített legtöbbet a beilleszkedésben?
Többé-kevésbé valamennyi csapattársam igyekezett a segítségemre lenni, de legtöbbet a 37 éves Nicola Legrottaglienek köszönhetek, aki kezdettől fogva mindent megtett, hogy minél gyorsabban akklimatizálódjak.

Középső védőként vagy védekező középpályásként játszik a Cataniában?
Általában a hátvédsor tengelyében, de elvétve balhátvédként is szóhoz jutok a Serie A-ban. A válogatottban viszont defenzív középpályásként számítanak rám.

Mi igaz abból, hogy a Catania komoly anyagi gondokkal küzd?
Én is hallottam az efféle pletykákat, ám a klubnál senki nem beszél erről. Egyébként eddig mindig idejében megkaptuk a fizetésünket.

Meglepte, hogy Ján Kozák szövetségi kapitány az Izrael elleni meccsre meghívta az A válogatottba?
Nagyon. Fel sem merült bennem, hogy ott leszek a netanyai mérkőzésen. Főleg azért, mert az utóbbi időben kevés lehetőséget kaptam a cataniai csapatban. Így nagyon kellemes meglepetésként fogadtam, hogy pályára léphettem Izraelben.

Neve alapján sokan azt hiszik, hogy magyar nemzetiségű.
Nem vagyok az. Mindössze néhány magyar szót ismerek, ami még akkor ragadt rám, amikor kiskoromban a nagymamám falujában töltöttem a vakáció egy részét.



 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?