Nyolcvan percig tartották magukat a sárga-kékek

Pozsony |

<p>A Slovan 1:0-ra legyőzte a DAC-ot a labdarúgó Corgoň Liga 22. fordulójában, a mérkőzés komolyabb rendbontás nélkül zajlott le.<br /> Dunaszerdahelyről körülbelül száz drukker érkezett.</p>

A sárga-kékek kilencven percen át rendületlenül énekeltek, és speciális, március 15-i koreográfiával is készültek. A Slovan-táborból már addig is felhangzott egy-egy magyarellenes rigmus, a vendégszektor magyar zászlós élőképe láttán pedig a korábban visszafogott hazai drukkerek is fütyülni kezdtek, ám tettlegességre szerencsére nem került sor.
A hazaiak játszottak fölényben, Novota János a dunaszerdahelyi kapuban nem unatkozott (szemtől szemben Šebóval többször is hatalmas bravúrt mutatott be), unatkoztak viszont az első félidőben néha a nézők. A dunaszerdahelyiek szervezetten védekeztek, de a Slovan kapujára nem voltak veszélyesek. Szünet után Helísek és Tomčák már majdnem helyzetbe került, a legnagyobb lehetőség azonban Hassan beadása után Matúš előtt adódott, akinek pörgetett sarkazását Putnocký kivédte. Az égszínkékek továbbra is mezőnyfölényben futballoztak, a 80. percben Guédé tiszta ziccerben még hibázott, egy perccel később azonban Milinkovics szépségdíjas kapufás góllal vezetést szerzett a Slovannak – ez volt a szerb középpályás második gólja a tavasszal. A pozsonyi drukkerek ünnepeltek, görögtüzekkel rózsaszín fénybe és füstfelhőbe borították a stadiont. Az utolsó percekben Novota is előrement egy dunaszerdahelyi szögletnél, az ellentámadásból azonban Šebo nem találta el az üres kaput, így maradt az 1:0.
A dunaszerdahelyiek 15 éve nem szereztek pontot a Slovan otthonában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?