Nyolcadikok lettek a szlovák női kosarasok

Prága.

Prága. Nem tudott szoros meccseket játszani az Európa-bajnokság helyosztóin a szlo-vák női kosárlabda-válogatott: a törököktől 72:56-ra, az ola-szoktól 71:54-re kaptak ki Marian Svoboda szövetségi kapitány védencei, így a nyolcadik helyen végeztek.

A szombati mérkőzés a vb-szereplésről (is) volt hivatott dönteni, a szlovákok pedig nagyon fogadkoztak, hogy hatalmas motiváció számukra a kvóta megszerzése. Ennek ellenére – eddigi Eb-meccseikhez hasonlóan – ismét bágyadtan kezdték a törökök elleni találkozót, és végig csak futottak az eredmény után, nem nagy sikerrel. „A rivális kihasználta, hogy jóval rutinosabb játékosai vannak a mi fiataljainknál. A legszembetűnőbb különbség a büntetők értékesítésében volt” – mondta Svoboda. A rutinos Zuzana Žirková szerint emellett taktikailag is hibáztak: „Ráfizettünk a kisebb rotációra, a második félidőben már elfogyott az erőnk.”

A 72:56-os vereséggel eldőlt, hogy a szlovák válogatott a hetedik helyért játszhat, megint csak egy olyan csapat, az olaszok ellen, akikkel az alapcsoportban már találkoztak. A törökök elleni „visszavágóhoz” hasonlóan Olaszországot sem tudták meglepni második próbálkozásra sem Slama Angelikáék. Bár a félidei 36:28-as hátrány behozhatónak tűnt, a gyengébb dobóteljesítményük miatt a különbség nem csökkent, a Zuzana Žirkovát nélkülöző szlovákok végül 71:54-re kaptak ki.

„Már nagyon elegünk volt ezen a mérkőzésen, fogytán volt az erőnk. Hosszú és nehéz tornán vagyunk túl – értékelt Svoboda. – Az első felében egész jók voltunk, a másodikban már kevésbé. Megmutatkozott, hogy néhány téren hiányosságaink vannak. De pozitívum, hogy a fiatal kosarasaink nem kevés tapasztalatot szerezhettek. Már az első nyolcba kerülés is nagy siker a szlovákiai kosárlabda számára.”

A tegnap lapzárta után véget ért döntőben a spanyolok és a franciák találkoztak, a bronzmeccset a belgák és a görögök vívták. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?