Nyolc légiós a tíz között

Pozsony. A Pravda-ankét rendezői a hagyományokhoz híven a tegnapi sajtótájékoztatón nem árulták el, hogy ki az Év labdarúgója. Csupán a legjobb tíz közé jutott futballisták listáját adták közre. Tehát december huszonegyedikéig lehet találgatni.

Pozsony. A Pravda-ankét rendezői a hagyományokhoz híven a tegnapi sajtótájékoztatón nem árulták el, hogy ki az Év labdarúgója. Csupán a legjobb tíz közé jutott futballisták listáját adták közre. Tehát december huszonegyedikéig lehet találgatni.

Tizenhét edző és 22 szakíró szavazása alapján a következő játékosok vannak az elitben: Peter Dzúrik (Inter), Vratislav Greško (Internazionale), Vladimír Janočko (Xanthi, Austria), Miroslav Karhan (Besiktas, Wolfsburg), Vladimír Labant (Sparta), Rastislav Michalík (Liberec, Sparta), Ľubomír Moravčík (Celtic), Németh Szilárd (Inter, Middlesbrough), Stanislav Varga (Sunderland), Róbert Vittek (Slovan).

Tehát nyolc idegenlégiós kapott bizalmat, Janočko, Michalík, és Vittek újoncnak számít. A szervezők elárulták, egyetlen szakember sem találta el a 10 tagú mezőnyt. Megtudtuk, nagyon szoros a verseny, valószínűleg Labant, Moravčík, Karhan és Németh Szilárd között dől el az elsőség sorsa.

Egyébként a „tízen túliak” társasága ismert: 11. Igor Demo (Mönchengladbach) 48 pont; 12. Tomáš Oravec (Ružomberok) 34; 13. Vladimír Kinder, Anton Šoltís (Petržalka), Roman Kratochvíl (Inter) 28-28; 16. Kamil Čontofalský (Bohemians) 26; Róbert Tomaschek (Hearts) 23; 18. Karol Kisel (Bohemians); Miroslav Hýll (Inter) 16; 20. Alexander Vencel (Le Havre) 15 ... 26. Pinte Attila (Ferencváros) 11 ... 38. Hornyák Zsolt (Inter, Dinamo Moszkva) 1.

Eddig nyolc alkalommal hirdettek győztest – 1993: Peter Dubovský; 1994: Vladimír Kinder; 1995, 1996, 1997: Dušan Tittel; 1998: Jozef Majoroš; 1999: Vladimír Labant; 2000: Németh Szilárd. Ki lesz a kilencedik?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?