Nyitány az USA ellen

<p>Ma (13.30) a szlovák jégkorong-válogatott is megkezdi szereplését a szocsi olimpián, első ellenfele az USA lesz.</p>

ELŐZETES

Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának jól megy az USA ellen: a 66 éves cseh szakember irányításával Cháráék még nem kaptak ki az amerikaiaktól. „Az elmúlt két vb-n, a 4:2-es és 4:1-es sikereink során sem volt teljes a csapatuk. De most is bízunk benne, hogy kiegyenlített meccset játsszunk velük” – mondta Vůjtek a szlovákok tegnapi utolsó edzése után.

Az olimpiákon is jó a szlovákok USA elleni mérlege, nyolc éve Torinóban 2:1-re nyertek, 1994-ben Lillehammerben pedig 3:3 lett a végeredmény (a teljes statisztika viszont – 9 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség – az amerikaiaknak kedvez). „Négy sorral fogunk játszani, mivel nagyon sűrű a program, hat nap alatt négy találkozónk lesz. Három emberelőnyös formációt is kialakítottunk, a kapuban pedig Jaro Halák kezd” – sorolta a tényeket Vůjtek, aki szerint csapatának nem jelent nagy előnyt, hogy az amerikaiaknak csak három tréning állt rendelkezésére, hogy alkalmazkodjanak a tengerentúlinál jóval nagyobb méretű jégpályához. „Nálunk is Amerikából jött a válogatott gerince. Főleg az emberelőnyös és -hátrányos helyzetekben kell megszokniuk a másfajta helyezkedést. Az ellenfél legnagyobb erőssége a jó korcsolyázóteljesítmény, a gyengéiről pedig természetesen nem beszélek a meccs előtt” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Marián Hossa, a szlovákok egyik sztárja sem akart konkrétumokat elárulni az amerikaiakkal kapcsolatban, az óvatossággal, kivárásos taktikával kapcsolatos észrevételei mellett azonban egyvalakire felhívta a figyelmet. „Patrick Kane a világ legjobb hokisai közé tartozik. Magához veszi a korongot, és elkezd vele játszani. Nagyon vigyáznunk kell vele” – méltatta az NHL pontversenyét vezető chicagói csapattársát Hossa.

Az amerikaiaknál ott lesz a csapatban a szlovák gyökerekkel rendelkező Paul Šťastný is. „Apu sem fog hiányozni a lelátóról, remélem, az az amerikai dressz lesz rajta, amit tőlem kapott” – jegyezte meg Peter Šťastný 28 éves fia.

A várható szlovák összeállítás: Halák–Chára, Sekera, Baranka, Meszároš, Maričin, Jurčina, Starosta, Vydarený–Marián Hossa, Handzuš, Tatar–Radivojevič, T. Kopecký, Jurčo–Miklík, Surový, Bartovič–Pánik, T. Marcinko, Marcel Hossa. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?