Nyírágó után Nyékvárkonyban zárul a westernlovasok idénye

Bašternák Anna

Hagyományosan a csallóközi Nyékvárkonyban zárul a Westernlovagló Vándorkupa. Idei sorozata is, annak tizedik versenye a helyi lovasklub pályáján lesz szombaton (kezdés: 10.30), de rossz időjárás esetén vasárnapra is halaszthatják.

„Mivel ez lesz a sorozat utolsó eseménye, elég vonzónak ígérkezik, hiszen vannak versenyszámok, melyekben még nem dőlt el az elsőség kérdése. Hivatalosan nem döntő, de valójában a sorozat döntőjének számít – árulta el érdeklődésünkre Kiss Péter házigazda, aki maga is nyeregbe ül, akárcsak két gyereke: Liza és Bence. – Lovasklubunkat még Molnár Alica és Beáta Piskalíková képviseli. Rengeteg néző szokott kilátogatni, várhatóan most sem lesz másképp. Ismét a szokásos versenymenü vár rájuk: szlalom és hordókerülés junior, open és profi open kategóriában.”

Meglepődtek a lovasok, amikor néhány év elteltével újra a nyírágói Nyrvest ranchra érkeztek, teljesen más köntösben találták, mint korábban. Tavaly óta a Black Velvet Ranch Nyrvest nevet viseli, és az idei Westernlovagló Vándorkupa 9. fordulójának mezőnyét látta vendégül. „Összesen huszonöt lovas páros ült nyeregbe, volt, aki két lóval indult átnevezett ranchunkon, amely a még az állományunkban található Bársony nevű fekete lovacskára utalva kapta a nevét – árulta el érdeklődésünkre Csomor Alica ranchtulajdonos, verseny- igazgató. – Talán elfogult vagyok, de azt mondom, tökéletes versenyt láttunk, kiváló időjárás kíséretében. Jóleső büszkeség tölt el, hogy előbb mindenki meglepődött a látottakon, majd elégedetten távozott, legalábbis ez tűnik ki a visszajelzésekből. Annak is örülünk, hogy lovasunk, Újváry Karin Einsteins Jeny Shine hátán a juniorok között hordókerülésben a második, szlalomban a negyedik helyen végzett. Négyéves lovával kihasználta a hazai tágas pálya előnyeit, könnyebben megbirkóztak az ismert kanyarokkal. És a hordókerülésben elért időeredményeik is egészen jónak számítanak. Karin másik lovával, Pollyval már mindkét számban lejjebb került az eredménylistán. Egyébként a juniorok között az Egri western team lovasa, Bašternák Anna duplázott, Hangin With dun It nevű lovával mindkét számban maguk mögé utasították a mezőnyt. Ügyes kislányról van szó, van benne lovastűz, és fantasztikus lova van. De ugyanez a versenyzői láz elmondható a naszvadi Bernáth Erikáról is, aki Kotra Schick Playboy lovával az open szlalomban diadalmaskodott, hordókerülésben pedig második lett, és a korábbi versenyeken is nemegyszer felhívta magára a figyelmet.”

Volt még egy nyírágói junior a legjobbak között, Kiss Jessika, aki mindkétszer harmadik lett, de ő Topsail Dearl Girl hátán a Nová Kanada ranch színeiben versenyzett.

Érdekes

Nyírágói győztesek

Junior, szlalom (11 induló) és hordókerülés (11): Bašternák Anna (Hangin With dun It, Egri western team); open, szlalom (9): Bernáth Erika (Kotra Schick Playboy, Bobek Farm Nesvady), hordókerülés (12): Barbora Beláková (Devi, JK La Luna); profi open, szlalom (2): Bobek László (Amoeba Chick, Bobek Farm Nesvady), hordókerülés (2): Sarah Hochelová (Titan, JK Lángov dvor Trnovec nad Váhom).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?