Nyertek, de kiestek Guľáék

A bátran játszó zsolnaiak idegenben 2:1-re legyőzték az Köbenhavnot, de mivel otthon 3:1-re kikaptak, ez kevés volt a továbbjutáshoz.

A bátran játszó zsolnaiak idegenben 2:1-re legyőzték az Köbenhavnot, de mivel otthon 3:1-re kikaptak, ez kevés volt a továbbjutáshoz. A Hapoel Beer-Seva kettős győzelemmel lépett túl a Honvédon a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában

Közel álltak a csodához

A szlovák bajnok aktív játékával meglepte a hazaiakat, és Yusuf Otubanjo szemfüles góljával vezetést szerzett. Vitatható büntetővel egyenlítettek a néhány kulcsemberüket pihentető dánok a második félidő elején. De ez sem zavarta meg a zsolnaiakat, beszorították ellenfelüket, és a cseh Kaša fejesével újra vezetést szereztek. Ekkor még több mint egy óra állt a rendelkezésükre, hogy kiharcolják a hosszabbítást, de hiába rohamoztak, nem tudtak a hálóba találni. Röviddel a lefújás előtt az azeri Ramil Sejdajev puskázta el a meccslabdát, közelről rosszul találta el a labdát.

„Közel álltunk a csodához, fantasztikusan futballoztak a fiúk. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy mégis kiestünk. A párharc során két kihagyásunk volt, amelyekért hatalmas árat fizettünk – értékelte a mérkőzést Adrián Guľa, a zsolnaiak szakvezetője. – Pirruszi győzelmet arattunk. Az utolsó húsz percben kapujukhoz szegeztük a tavalyi BL-főtáblás együttest, de pechünkre a hosszabbítást jelentő találat nem jött össze. Azzal a hittel léptünk pályára, hogy győzhetünk három góllal. A meccs után megköszöntem védenceimnek a remek teljesítményt.”

Szerény vigasz a zsolnaiak számára, hogy megszakították a Köbenhavn 47 meccses hazai veretlenségi sorozatát.

Szponzort keres a Honvéd

A Honvéd hazai pályán 3:2-re kikapott a Hapoel Beer-Sevától a párharc második felvonásán, így kettős győzelemmel az izraeli csapat lépett a következő fordulóba. A zárt kapus meccsre csak kétszáz izraeli szurkolót engedtek be. „Az első tizenöt percben butaságokat követtünk el, kaptunk két buta gólt, sajnos itt már elúszni látszott a mérkőzés. Mindenképpen váltani kellett. Hogy ne legyen nagyobb probléma, 4-3-3-ra váltottunk, a letámadás ebben a szisztémában már sokkal jobban ment – mondta Erik van der Meer, a Honvéd vezetőedzője a klub honlapjának. – 2:2-ig vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Húsz perc volt hátra, kockáztatni kellett, ebből a rohanásból következett, hogy rúgtak nekünk egy gólt. Mindent kiadtunk magunkból, meg is kell dicsérni a csapatot ezért. A két csere után már nem akartam változtatni, mert fiatalok ültek a padon, akik még fiatalok a nemzetközi porondhoz. A jobb csapat jutott a harmadik körbe, megérdemelten érték el ezt az eredményt. Mi megmutattuk magunkat Európában, jeleztük, hogy mi is itt vagyunk.”

George F. Hemingway klubtulajdonos a pálya melletti reklámpanelon „Egyetlen európai bajnokként nincs szponzorunk” angol feliratú szöveget helyeztetett el. „Ha Magyarországon nem találunk támogatót, megpróbálok külföldön keresni” – szögezte le Hemingway. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?