Nyerne a DAC a mumus ellen

<p>Dunaszerdahely. Ma este (19.00) a bennmaradásért küzdő DAC a hatodik helyen álló besztercebányai együttest fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 28. fordulójában. Az utóbbi három bajnokiját megnyerő Dukla a sárga-kék csapat mumusának számít, odahaza utoljára 2008 augusztusában nyert ellene a csallóközi alakulat.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

„Kielemeztük a balul sikerült trencséni meccset, amelyen nem úgy küzdöttek védenceim, ahogyan szerettem volna. Az edzéseken érződött, hogy a játékosok ki akarják köszörülni a csorbát. Szerencsére sérültünk nincs, így az eltiltott Szarkán kívül mindenkire számíthatok – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC 45 éves mestere. – A besztercebányaiak enyhén szólva nem tartoznak a kedvenceink közé, ráadásul jó formában vannak, utóbbi három meccsüket megnyerték. Idegenben is rendkívül veszélyesek, ezt bizonyítja, hogy Rózsahegyen és Aranyosmaróton is győzni tudtak. Támadófocit játszik a 3–5–2-es taktikai felállást alkalmazó Dukla, de a széleken sebezhetőnek tűnnek a besztercebányaiak. Remélem, a gyors Gergel és Brašeň sok gondot okoz a védőknek.”

Matúš Turňa, Jakub Brašeň (mindketten a DAC játékosai, két és fél éves szerződést írtak alá februárban), valamint Martin Matúš nagyon motivált, alig várják már a volt klubjuk elleni találkozót.

Legalább egy változás lesz a trencséni kezdőcsapathoz képest, előretolt ékként várhatóan Nurkovics helyett Matúš jut szóhoz. „Szarkával nagyon jól működött a támadógépezet, kiválása óta keressük a megfelelő megoldást. Matúš harcos típusú játékos, aki bebizonyíthatja, hogy ott a helye kezdőben” – szögezte le Radványi.

A DAC-nak nem nagyon megy a katonacsapat ellen, legutóbb közel hat éve, 2008 augusztusában tudta legyőzni a mumusát (2:1) – a horvát Dragicevic és a kameruni Kweuke lőtte a hazai gólokat. Azóta a DAC vendéglátóként hét meccsen három döntetlent és négy vereséget könyvelhetett el a Dukla ellen.

Az idei bajnokság elején 1:1-re (góllövők: Mesanovic, ill. Lupták) végződött a két csapat csallóközi összecsapása, Besztercebányán 5:1-es Dukla-siker született.

„Nehéz kilencven perc vár ránk a kellemetlen stílusú besztercebányaiak ellen. Nem fogunk ész nélkül rohamozni, de mindenképpen győzni akarunk. Ismét nagy szükségünk lesz fantasztikus szurkolótáborunk segítségére, bízom benne, hogy megszakítjuk a közép-szlovákiaiak sikersorozatát, és begyűjtjük a három pontot” – jelentette ki Radványi Miklós.

A besztercebányaiak a zsinórban megnyert három bajnoki után (Ružomberok 1:0, Žilina 4:1, Zlaté Moravce 3:1) bizakodva várják a meccset. „Ha úgy fogunk játszani, mint az előző meccseken, akkor nem jövünk haza üres kézzel Dunaszerdahelyről” – olvasható a 18 éves Martin Chrien nyilatkozata a Dukla honlapján.

Eddig meccsről meccsre többen látogatták a DAC hazai találkozóit, ma megdőlhet a 4500-as csúcs. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?