Női kézilabda: negyedik a magyar csapat

Peking |

<p>Negyedik helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a bronzmérkőzésén 33-28-ra kikapott a Koreai Köztársaság csapatától. A 3. helyért: Koreai Köztársaság-Magyarország 33-28 (13-15), Peking, 8000 néző.</p>

Magyarország: Pálinger Katalin - Pigniczki Krisztina 1, Görbicz Anita 5, Szamoránsky Piroska 1, Kovacsicz Mónika 2, Hornyák Ágnes 3, Tomori Zsuzsanna 1, csere: Ferling Bernadett 7, Tóth Tímea 3/3, Bódi Bernadett, Borbás Rita 5. A dél-koreai gólszerzők: Mun 10, Hong 8/6, Park 5, Kim O. 4, An 3, Csoj 1, Huh 1, Kim C. 1. Hétméteres: 6/6, illetve 3/3. Kiállítás: 6, illetve 14 perc.
A két együttes közelmúltbeli találkozója nem a legjobb előjelnek ígérkezett: múlt szombaton, a B csoport 5. fordulójában a dél-koreaiak 33-22-re megverték a magyar válogatottat. A balszerencsés helyszín ugyanakkor nem kísérthette Hajdu János tanítványait, mivel az Olimpiai Sportközpont Csarnok után a kézilabdatorna átköltözött az impozáns Nemzeti Csarnokba. A párhuzamosan zajló kajak-kenu-döntők miatt ezúttal a szokásos több száz magyar szurkolónak a töredéke volt jelen, zászlóból is csak hetet lehetett megszámolni.
Az athéni játékokon ötödik magyar alakulat negyedikként fejezte be pekingi szereplését.
Következik a döntő: Oroszország-Norvégia 9:45 (15:45) ó. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?