Női Giro d'Italia – Van Vleuten harmadszor nyerte az összetettet

Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten nyerte a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt, a záróetapon 26. Vas Kata Blanka pedig 51. helyen zárt összetettben.

Vasárnap az Abano Terme és Padova közötti 90,5 kilométeres sík, egyetlen kisebb emelkedőt magában foglaló szakasz teljesítése várt a mezőnyre. A nap kétfős szökését négy kilométerrel a cél előtt érték utol, így mezőnyhajrá következett.

Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes magyar bringása a hajrához közeledve segítőként dolgozott, és 26. helyen ért célba. A 20 esztendős Vas tapasztalatot gyűjteni és csapattársait segíteni érkezett a viadalra, amelynek ötödik szakaszán nagyot bukott.

Összetett élmenői között a sorrend nem változott, a 39 éves Van Vleuten zárt az élen, így 2018 és 2019 után harmadszor viheti haza a rózsaszín trikót, és élen zárt a sprinterek pontversenyében is.

A hegyi pontversenyt a két szakaszon diadalmaskodó amerikai Kristen Faulkner, míg a 23 éven aluliak kategóriáját Vas csapattársa, Niamh Fisher-Black nyerte, utóbbi összevetésben Vas kilencedik lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?