Nincs veszíteni valónk

Pozsony. A szlovák labdarúgó-válogatott a hét elejétől pozsonyi edzőtáborban készül, a szombati, a világbajnoki bronzérmes törökök elleni isztambuli Európa-bajnoki selejtezőre. Ladislav Jurkemik szakvezető tegnap sajtótájékoztatót tartott.

Pozsony. A szlovák labdarúgó-válogatott a hét elejétől pozsonyi edzőtáborban készül, a szombati, a világbajnoki bronzérmes törökök elleni isztambuli Európa-bajnoki selejtezőre. Ladislav Jurkemik szakvezető tegnap sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, mindenki egészséges (Róbert Vitteknek, a Slovan gólgyárosának akadtak kisebb problémái, de az összecsapásig rendbe jön) és jó a hangulat a csapat háza táján.

„Több játékos a török fővárosban szerepel először tétmeccsen a nemzeti csapatban, s számomra is ez lesz az igazi bemutatkozás. Védenceim elszántan gyakorolnak, tudják, lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtaniuk, mint a Csehország elleni főpróbán (1:4). Nem kivégzésre utazunk, nincs veszíteni valónk, hiszen a találkozó egyértelmű esélyese a hazai együttes. Óriási bravúr lenne, ha sikeresek lennénk. Ami az összeállítást illeti, még három poszt kérdéses, az viszont biztos, hogy 4-4-2-es taktika felállást alkalmazzuk” – jelentette ki a tréner.

A prágai Bohemiansban védő Kamil Čontofalský már felépült sérüléséből, s a Görögországban légióskodó Juraj Bučekról (Xanthi) is jó hírek érkeztek. Jurkemik csak holnap dönti el, melyiküknek szavaz bizalmat, és hogy ki lesz a jobbhátvéd meg az irányító középpályás.

„A törökök elsősorban a támadójátékban jeleskednek, viszont védelmük eléggé sebezhetőnek tűnik. Ezért, ha eredményesek akarunk lenni, bátran, offenzívan kell játszanunk. Sok függ attól, hogy sikerül-e semlegesítenünk az ellenfél kulcsembereit, Bastürköt, Hasan Sast és Emrét” – szögezte le Miroslav Karhan (Wolfsburg) csapatkapitány.

Tegnap a téglamezei stadionban edzettek a futballisták, majd videofelvételeken elemezték a török nemzeti csapat játékát. A szlovák válogatott ma délelőtt utazik Isztambulba. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?