Nincs titok, Dragúň a sikerkovács

Vágsellye. Egyértelműen a vágsellyei Slovan Duslo sikeres szereplése a II. labdarúgóliga őszi idényének legkellemesebb meglepetése. Arra szinte senki sem számított, hogy a 13. forduló után az éllovas kassaiakkal azonos pontszámmal a második helyen tanyáznak Anton Dragúň védencei, akik augusztus 19-től veretlenek.

Vágsellye. Egyértelműen a vágsellyei Slovan Duslo sikeres szereplése a II. labdarúgóliga őszi idényének legkellemesebb meglepetése. Arra szinte senki sem számított, hogy a 13. forduló után az éllovas kassaiakkal azonos pontszámmal a második helyen tanyáznak Anton Dragúň védencei, akik augusztus 19-től veretlenek. Annál is inkább, hogy a tavaszhoz képest a játékoskeretben nem történtek lényeges változások, sőt Marián Masný, az ügyeletes gólgyáros, a rajt előtti utolsó edzésen térdsérülést szenvedett, s még nem léphetett pályára. Arra voltunk kíváncsiak: mi a mátyusföldi menetelés titka?

„Nincs titok. Remek döntésnek bizonyult Anton Dragúň szerződtetése, a tapasztalt mester a támadójáték híve, és teljesen felrázta a gárdát – mondta lapunknak Takács Tibor, a vágsellyeiek alelnöke. – A bajnokság előtt az 5. vagy a 6. helyet tartottuk reálisnak, ám az új edző már akkor leszögezte: a csapat többre képes. Sokat erősödtünk Lőrinc visszatérésével, nem is értem, miért mellőzték az Internél. Rajta kívül Valenský kapus, Gašparík, Lancz, Lalák, Hučko és Vencel számít a kulcsemberek közé. Csak Losoncon okoztunk csalódást, 3:0-ra kikaptunk, de Dunaszerdahelyen, ahol 1:0-ra nyertünk és a rimaszombati 0:0-s találkozón is gyengén futballoztunk.”

Azt rebesgetik, anyagi okok miatt nem akarnak feljutni az élvonalba. Valóban így van? „A Duslo új tulajdonosa örül sikereinknek, s a második félévre jelentős összeggel megemelte a klubtámogatást. Jelezte, az őszi idény után tárgyalunk a folytatásról, és a bajnoki évad költségvetésének módosításáról is” – hallottuk az alelnöktől.

Anton Dragúň, a sikerkovács nem tartja magát mágusnak: „Ismertem a vágsellyeiket, tudtam, jó képességű együttest veszek át. Örülök, hogy védenceimmel gyorsan megtaláltuk a közös nevezőt, s eredményes offenzív futballt játszunk. Minden edző csak abból válogathat, ami a rendelkezésére áll, így szerepelhetünk 3-4-1-2-es taktikai hadrenddel, de ha szükséges, akkor öt védővel lépünk pályára.”

Ladislav Vencel 11 találattal vezeti a II. liga góllistáját. „Boldog vagyok, hogy végre zsinórban lövöm a gólokat. A legtöbbször Lőrinc parádés átadásai után sikerült a hálóba találnom. Kiváló kollektívát alkotunk, örülök, hogy Vágsellyén maradtam, és augusztus végén kikosaraztam a pozsonyi Intert” – szögezte le a 23 esztendős Vencel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?