„Nincs titok, csak a sok munka”

Budapest |

<p>Benedek Tibor szövetségi kapitánysága első évében mindjárt világbajnokságot nyert a vízilabda-válogatottal. Nem csoda, hogy a magyar újságírók őt választották a 2013-as esztendő legjobb magyar kapitányának. A 41 éves szakvezetőt Budapesten, a Sportcsillagok Gálaestjén faggattuk.</p>

Számított rá, hogy ön nyeri a szövetségi kapitányok versenyét?

Ne tűnjön szerénytelenségnek, de bíztam benne, hogy én is és a csapat is az élen végez. Nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy besöpörtük a díjakat. De nem hullott ölünkbe ez az elismerés, mert nagyon sokat tettünk érte.

Milyen érzés a legjobbnak lenni?

Rendkívül jó. Számomra nagyon fontos, hogy először nyertem kapitányként, mert mindig a legelső a legemlékezetesebb. Sosem felejtem az 1997-es évet, amikor játékosként először kaptam helyet az Európa-bajnokságot nyert év csapatában. Utána sokszor végeztünk az élen, de pontosan már azt sem tudom, hogy hányszor.

Mi volt a vb-győztes válogatott titka?

Nincs titok, csak a sok munka. Ennek a csapatnak a nagysága abban mutatkozott meg, hogy a tíz–tizenkét éves sikersorozat után jött mély hullámvölgyből minimális idő alatt újra feljutott a csúcsra. Ezzel a nehéz teherrel a hátán. Ezért tartom óriási dolognak a világbajnoki győzelmünket. Mostantól ennek a terhét is visszük magunkkal.

Védencei szerint rendkívül intenzív edzéseket tartott. A vb-siker után változtat a felkészülésen?

Egy edzőnél nagyon fontos, hogy sose elégedjen meg. Ha beválik egy recept, nehéz azon változtatni. De az előrelépés mindig a változásokban rejlik, ezért egyensúlyt kell tartani a régi és az új között. Megtartjuk a nyerő módszereket, amelyek beváltak, és újításokkal igyekszünk továbbfejleszteni a tudásunkat. Ezért jó, hogy a szövetségi kapitány tényleg csak a szakmával tud foglalkozni, van ideje, hogy ezeket kidolgozza.

Nyáron Budapest ad otthont az Európa-bajnokságnak. Nem lesz hátrány, hogy mindenki aranyat vár a csapattól?

Nagy előny lesz számunkra, hogy odahaza telt ház előtt fogunk játszani, de óriásiak az elvárások, ám ez nem fog minket agyonnyomni. Már csak azért sem, mert elsődleges hivatalos célunk nem az aranyérem, hanem az elődöntőbe jutás. Hogy aztán onnan lépjünk előre…
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?