Nincs kamerarendszer, bezáratták a dunaszerdahelyi stadiont

Pozsony |

<p>A Ligás Klubok Uniója október 1-ji hatállyal bezárta a dunaszerdahelyi és a kassai futballstadiont, mivel lejárt a kamerarendszer felszerelésére adott haladék.</p>

A döntés miatt kérdéses a szombati DAC–Slovan Corgoň ligás mérkőzés sorsa – vagy Dunaszerdahelyen rendezik meg nézők nélkül, vagy máshol, egy kamerarendszerrel felszerelt stadionban kerül rá sor.

A Corgoň Liga idei versenykiírása egyértelműen előirja, minden élvonalbeli csapat stadionjában lennie kell kamerarendszernek. A bajnokság kezdetekor a DAC mellett a nagyszombati és a kassai klub sem felelt meg ennek a feltételnek, ezért a Ligás Klubok Uniója (ÚLK) szeptember 30-ig mindhárom együttesnek haladékot adott. A nagyszombatiak ezalatt teljesítették az előírásokat, a dunaszerdahelyiek és a kassaiak azonban nem, így az ÚLK október 1-ji hatállyal mindkét stadiont bezárta.

A következő fordulóban mindkét csapat otthon játszana (a kassaiak a bajnok Žilinát, a DAC a Slovant fogadja) – kamerarendszer hiányában azonban a két stadionban csak zárt kapuk mögött lehet meccset rendezni. A másik lehetőség egy olyan pályán lejátszani a mérkőzést, ahol van kamerarendszer.
A Slovan ellen az év meccsére készülő dunaszerdahelyiek menedzsere, Dušan Chytil mégis bízik benne, sikerül megoldást találni. „Mi is megkaptuk az ÚLK hivatalos értesítését a döntésről. A futballszövetség 330 000 eurót osztott szét a kluboknak a kamerarendszer felszerelésére, de a DAC-nak valahogyan nem jutott ebből a pénzből. Készen van a projektünk, megvan az önrész is, de a város nem akar segíteni nekünk, s most arra várunk, hogy a szövetségtől megkapjuk a dotációt. Szeretnénk, ha az ÚLK is jönne valamilyen javaslattal, mikor akarják végre megadni nekünk azt az anyagi támogatást, amivel a többi klubot megajándékozták… Tíz klub kapott dotációt, köztük a nagymihályi is, pedig csak a második vonalban szerepel. Természetesen nézők előtt szeretnénk játszani, és biztosan nem megyünk el másik stadionba! Megoldás lehetne még a hordozható kamerarendszer, azt gyorsan fel lehet szerelni. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne Dunaszerdahelyen és ne szurkolók előtt játsszuk a meccset” – jelentette ki a DAC menedzsere.
További részletek keddi nyomtatott kiadásunkban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?