Nikolics formában, de Storck így is gondban

<p>Nehéz helyzetben van Bernd Storck, a magyar futballválogatott megbízott szövetségi kapitánya a bő két hét múlva sorra kerülő románok elleni, sorsdöntőnek ígérkező Eb-selejtező előtt.</p>

Nem elég, hogy a nagy kedvenc Dárdai Pált kell pótolnia, bemutatkozó meccsén eltiltás miatt nem számíthat két kulcsemberre, a három sárga lapot begyűjtő Gera Zoltánra és a sérüléssel bajlódó Juhász Rolandra sem. Ezenkívül az is nagy fejtörést okoz az 52 éves német szakembernek, hogy a válogatott csapatból többen nem játszanak rendszeresen a klubjukban.

Storck volt az, aki egy 1996-os utánpótlás válogatott mérkőzésen felfedezte Dárdai Pált a berlini Hertha számára. Azóta is remek a kapcsolatuk, és Storck Dárdai javaslatára lett a Magyar Labdarúgó-szövetség sportigazgatója. A német tréner gyakran egyeztet elődjével, és várhatóan nem tervez nagy változásokat a tavaszi Eb-selejtezőkön szerepelt válogatottban.

A legutóbbi, júniusi Finnországban 1:0-ra megnyert meccsen szerepelt együttesből Tőzsér Dánielnek jelenleg nincs csapata, a rutinos középpályásra már nem számít a Premier League-be feljutott Watford. Stieber Zoltán a Bundesliga nyitófordulójában nem fért be a Hamburg tizennyolcas keretébe, Szalai Ádámot sem nevezte a Hoffenheim edzője a leverkuseni bajnokira. Dzsudzsák Balázs mindössze egy félidőt játszott a Dinamo Moszkvánál, de a gyors szélső tegnaptól már a török Bursaspor futballistája, ahol várhatóan kulcsszerepet kap. Az viszont erősen kétséges, hogy Dzsudzsák két hét alatt csúcsformába lendül-e.

Kádár Tamás a Lech Poznanban, Németh Krisztián a Kansas Cityben rendszeresen szerepel, Priskin Tamás is csak elvétve hiányzik a pozsonyi Slovan kezdőcsapatából, eddig három gólt szerzett a bajnokságban. Kirobbanó formában van a nyáron a Videotonból a varsói Legiához igazolt Nikolics Nemanja, aki zsinórban lövi a gólokat, öt bajnokin hatszor talált a kapuba, és az EL-selejtezőkön is szerzett két gólt. A honosított szerb származású csatár szerződése lejárta után ingyen került Lengyelországba, a Watford már 2 millió eurós ajánlatot tett a Legiának, ám a klubvezetők hallani sem akarnak az átigazolásról.

Király Gábor (Haladás), Fiola Attila (Paks) és Lang Ádám (Videoton) az NB I-ben rendszeresen pályára lép, csakúgy, mint Koman Vladimir (Diósgyőr).

A kerettagok közül Elek Ákos Kínában légióskodik, ő is játékban van, igaz, az utolsó négy tétmeccsen egyszer sem volt végig a pályán. A legutóbb Görögországban futballozó Pintér Ádámnak nincs csapata, a Fradi érdeklődik iránta, de ha oda is igazol, utol kell érnie magát. Kalmár Zsoltot mellőzik a Bundesliga II-ben játszó Leipzignél, csakúgy, mint Simon Krisztiánt a 1860 Münchennél. Lovrencsics Gergő (Lech Poznan) három hónapos sérülése után nemrég tért vissza, de a hétvégi bajnokin 12 perc után le kellett cserélni.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?