Nikolics: az eredmény nem hazudik

Budapest.

Budapest. Hat év után játszott újra Európa ligás csoportmér-kőzést a Vidi, amely csütörtö-kön 2:0-s vereséget szenve-dett a fehérorosz BATE Bori-szovtól a ferencvárosi Groupama Arénában.

2012 őszén a Videoton sima 3:0-val jött haza Genkből a nyitónapon, hogy aztán bravúros Sporting- és Basel-veréssel visszajöjjön a továbbjutási játékba.

„Megnehezítettük a célunk elérését, ami az, hogy a csoportkör utolsó mérkőzéséig versenyben legyünk a továbbjutásért” – szögezte le a BATE elleni 2:0-s vereség után Kovács István is, a Vidi középpályása. Ez a PAOK Szaloniki és főleg a Chelsea társaságában komoly feladatnak ígérkezik.

De vissza az L csoport csütörtök esti mérkőzéséhez. „Sajnos elöl az utolsó passzok nem sikerültek, hátul meg az utolsó becsúszások, szerelések hiányoztak, nem volt meg az az agresszivitás, ami eddig jellemzett minket” – folytatta elemzését az újságíróknak Kovács.

Az ő nevéhez fűződtek a székesfehérváriak legnagyobb lehetőségei: előbb Nego lapos visszagurítása után lőtt kapura, majd újabb lövésénél Scserbickijnek kellett nyújtózkodnia, hogy elérje a löketet. Mindez azonban már boriszovi vezetésnél történt, ugyanis a 27. percben az addig teljesen ártalmatlan BATE végigvitt egy támadást, a fiatal finn Tuominen könnyedén rázta le magáról Fiolát és Viníciust, majd kilőtte a jobb alsó sarkot – 0:1.

A második félidőben még nagyobb fölényben játszott a Vidi, de támadásban ötlettelen volt. Sokadik szabadrúgásukból sem tudtak semmi veszélyt teremteni a vendéglátók, Kovács beadásai ártalmatlanul szálltak bele Scserbickij kezébe, vagy akadtak el a BATE védőiben. A hajrához közeledve egyre jobban nyomott a Vidi, s végre megjött a hazai szurkolók hangja is. Remek kupahangulat alakult ki a nagyjából háromnegyedig megtelt Groupama Arénában (ahol a boriszovi, mintegy 50 fős kemény mag az egész meccsen kitett magáért, végig énekeltek és buzdították a csapatukat).

Jött azonban a hidegzuhany: a 85. percben egy szabadrúgás után teljesen üresen kapta a labdát Filipenko, aki Tujvel mellett a kapuba bólintott – 0:2. A csereként beállt Volodko pedig 3:0-ra is növelhette volna a vendégelőnyt, de az agyrázkódás miatt hiányzó Kovácsikot helyettesítő szlovák kapus nagyot védett. A 93. percben még Berecz eresztett meg egy lövést, ami nem sokkal ment a kapu fölé. Ezek az átlövések hiányoztak a Vidi játékából az egész mérkőzésen.

„Ha az első gólt mi szereztük volna, akkor nyerünk, és a második félidőben is azt éreztem, hogy bennünk van a gól, ha sikerült volna egyenlíteni, meglett volna a meccs. A boriszoviak azt játszották, amit mi eddig, védekező játékból próbáltak kontrákat vezetni, ami össze is jött nekik. Bosszús vagyok, mert ezt a meccset hoznunk kellett volna. Nagyon sokszor lementünk az alapvonalig, onnan a visszajáték nem volt pontos, holott ültek azok a mozgások és dolgok, amiket elterveztünk – nyilatkozta Juhász Roland, akinek a BATE elleni volt a 85. európai kupameccse, amivel csúcstartó a magyar futballisták között. – A frissességet hiányoltam a csapatból, nem voltak meg azok a ritmusváltások és az az utolsó húsz-harminc perces végjáték, ami az elmúlt két hónapban jellemezte a csapatot. De ez annak is betudható, hogy 12-13 ember játszotta végig az elmúlt időszakot.”

Lazovics kurta-furcsa távozásáról vagy az idősebb Scsepovics testvér B csapatba sorolásáról a társak nem akartak nyilatkozni, a két vezetőedző viszont kitért a Vidi hiányzóira. „A múlt szezonban Lazovics volt a házi gólkirályunk, az ideiben pedig Lazovics, Huszti és Nego lőtte a legtöbb gólt, közülük ketten hiányoztak ezen az estén” – szögezte le Marko Nikolics hazai részről, s bólogatott Alekszej Baga, a BATE vezetőedzője is: „Lazovics egy nagyon jó játékos, aki olyan csapatokban játszott már, mint a PSV vagy a Leverkusen. Huszti is nagy hiányzója volt az ellenfélnek, aki a legtöbb selejtezős mérkőzésen ott volt.”

Ugyanakkor Nikolics nem erre fogta a vereséget. „Bele lehetne menni abba, hogy megérdemeltük volna a döntetlent, arról is beszélhetnénk, hogy a meccs nagy részében jobban játszottunk, de a fociban egy dolog nem hazudik, ez pedig az eredmény, ami azt mutatja, hogy 2:0-ra elveszítettük a mérkőzést. Nyilvánvaló, hogy az ellenfél tizenhatosa előtt nem voltunk elég élesek – mondta a szerb szakember. – Gratulálok a játékosaimnak, mert jó hozzáállással futballoztak a mérkőzésen, mindent megpróbáltak és mindent kiadtak magukból.”

A Vidi két hét múlva a Chelsea otthonában lép pályára, amely az első körben egy korai Willan góllal 1:0-ra győzött a PAOK otthonában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?