NHL

New York. Brett Hull, a címvédő Detroit Red Wings csatára lett az észak-amerikai profi jégkorongliga hatodik játékosa, aki 700 gólt ütött. Rajta kívül ez a bravúr csak a legendás Wayne Gretzkynek (894), Gordie Howe-nak (801), Marcel Dionne-nak (731), Phil Espositónak (717) és Mike Gartnernek (708) sikerült.

New York. Brett Hull, a címvédő Detroit Red Wings csatára lett az észak-amerikai profi jégkorongliga hatodik játékosa, aki 700 gólt ütött. Rajta kívül ez a bravúr csak a legendás Wayne Gretzkynek (894), Gordie Howe-nak (801), Marcel Dionne-nak (731), Phil Espositónak (717) és Mike Gartnernek (708) sikerült. A 38 éves jobb szélső 1157. mérkőzését játszotta az NHL-ben, és nála gyorsabban csak Gretzky (886) érte el az álomhatárt.

A nehéz pénzügyi helyzetben lévő Pittsburgh Penguins megvált egyik legjobb csatárától, Alekszej Kovaljovtól, aki a jövőben a New York Rangerst erősíti. A gól- és ponterős orosz csatárnak azért kellett váltania, mert a legendás, s jelenleg is aktív Mario Lemieux tulajdonában lévő Pittsburgh jövőre már nem tudná biztosítani az évi nyolcmillió dolláros fizetését. Vele tartott Dan LaCouture, Janne Laukkanen és Mike Wilson, míg a Pittsburgh kapott értük cserébe négy millió dollárt és négy játékost, Mikael Samuelssont, Rico Fatát, Joel Bouchard-t és szlovák Richard Lintnert, akit megérkezése után a klub tartalékcsapatához küldtek.

EREDMÉNYEK: Detroit–San Jose 5:4 (1:1, 2:2, 2:1), g.: Draper (17.), Shanahan (36.), Hull (37.), Zetterberg (42.), Boileau (58.), ill. Smith (9.), Stuart (22.), Nolan (39.), Thornton (45.); Philadelphia–Minnesota 0:1 (0:1, 0:0, 0:0), g.: Dupuis (15.); Vancouver–Chicago 2:1 (0:0, 1:0, 1:1), g.: Klatt (39.), Näslund (42.), ill. Bell (60.) (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?