Nevetni a Moravcén

Szeretnék nevetni a Moravcén. Ironizálni, hogy regionális foci, meg hogy falusi kupagyőztes. Hogy miféle bajnokság már az, ahol egy Moravce feljuthat meg kupát nyerhet. Szeretnék nevetni, de nem megy, mert az aranyosmarótiak sikersorozata nem valami furcsa tréfa – nagyon is ismert helyzet.

Szeretnék nevetni a Moravcén. Ironizálni, hogy regionális foci, meg hogy falusi kupagyőztes. Hogy miféle bajnokság már az, ahol egy Moravce feljuthat meg kupát nyerhet. Szeretnék nevetni, de nem megy, mert az aranyosmarótiak sikersorozata nem valami furcsa tréfa – nagyon is ismert helyzet. Iskolapéldája annak, hogy elég egy odaadó mecénás (aki jelen esetben a nevét is kölcsönzi a klubnak: Viliam Ondrejka, innen a ViOn), s jönnek a sikerek.

Nevetnék szívesen a Moravcén, de valahol Rimaszombatot is kinevetném vele – tízegynéhány éve ott is szinte a semmiből lett élvonalbeli futballcsapat (a gazdag sportmúlt ellenére ennyire magas szinten korábban sosem művelték a focit Gömörben), a menetelést – két év alatt a harmadikból az első ligába – eufóriával fogadta a város, tömött lelátók, hihetetlen hangulat… Pont, mint most Aranyosmaróton.

Rimaszombat azóta kiesett, bár a második vonalban jól tartja magát, és sok más, nagyobb múltú csapattal ellentétben nem tűnt el az örök süllyesztőben. De nincs már mecénás, és nincsenek tömött lelátók sem. A törzsdrukkerek most sem hiányoznak, de az össznépi eufória rég elpárolgott.

Ahogyan elpárolgott sok, annak idején üstökösként előretörő újonc lelkesedése (értsd: támogatója) is – volt egyszer egy Púchov, volt egyszer egy Bacsfa, volt egyszer egy Ličartovce. Most van egy Zlaté Moravce. Aztán majd lesz más. Mifelénk nem tart soká, s mecénásokban mérhető a csapatok fénykora.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?