Népes mezőny, színvonalas szőnyegcsaták

Gúta.

Gúta. A Vág-parti városban immár tizenkettedik alkalommal zajlott a birkózók korosztályos nemzetközi erőpróbája, Gúta Város Nagydíja.

A helybeli birkózóklub által szervezett hagyományos ősz eleji erőpróbán a helyi városi sportcsarnokban Horvátország, Magyarország, Szerbia, Ukrajna és Szlovákia tizennégy klubjának százhét versenyzője huszonhárom súlycsoportban, a kezdők, a fiatalabb és idősebb diákok korosztályában szabadfogásban és kötöttfogásban mérte össze tudását.

Egy nappal a gútaiak tornáját megelőzően Komáromban rendezték a Kúr Géza Emlékversenyt, melynek külföldi résztvevői közül sokan éltek a kínálkozó lehetőséggel és másnap Gútán is szőnyegre léptek. „Az erőpróbánk iránt megnyilvánult nagy érdeklődést egyébként az a tény is befolyásolta, hogy ezúttal nem a mieink lehetőségeinek, esélyeinek függvényében hirdettük meg a korosztályokat, a súlycsoportokat. A változtatás viszont nagyban befolyásolta a csapatversenyben elért helyezésünket. Nem szomorkodunk, hiszen a Dorogot és az ukránokat aligha tudtuk volna megelőzni, a Ferencváros és a Vásárút alakulata viszont csupán négy ponttal került elénk. Amit szintén fontosnak tartok kiemelni, szervezésből, vendéglátásból is jelesre vizsgáztunk. A támogatásért hálásak vagyunk városunk polgármesterének, az önkormányzatnak” – nyilatkozta lapunknak sikeres versenyükről Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

Az előző évekkel ellentétben a vendéglátóknak – Juhász Angelika és Lakatos Patrik révén – csupán két aranyérem jutott. „Nálunk új csapatot építünk. Korábbi éremhalmozóink már nem erősítenek bennünket. A Kürthy fivérek Magyarországon, a Honvéd sikereiért harcolnak, Lakatos Luciánó pedig abbahagyta a versenyzést. Jelenleg csupán Branislav Dinko országos bajnokságokon elért dobogós helyezéseivel büszkélkedhetünk. Hosszabb időre lesz szükség ahhoz, hogy a Máriási Alojz és az immár hetvenhét esztendős Varga József edzők által irányított kezdőink is felvegyék a versenyt a honi legjobbakkal” – tudtuk meg a klubvezetőtől.

A szervezők a súlycsoportok három legjobbját éremmel, oklevéllel, a csapatverseny dobogós helyezettjeit pedig serleggel jutalmazták. A hazai duó mellett a dél-szlovákiai klubok képviselői közül vásárúti, komáromi versenyzők kerültek győztesként a nagydíj krónikájába. Rajtuk kívül még bátorkeszi, marcelházai birkózónak is jutott érem.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?