Nemzetközi sajtóvisszhang: Verstappen hidegvérű és okosabb volt Sainznál

Max Verstappen

A nemzetközi sajtó az utolsó körig izgalmas vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj másnapján a győzelmet megkaparintó Max Verstappennek, a Red Bull világbajnoki címvédő versenyzőjének „hidegvérű” és „okos” teljesítményét emelte ki, melynek köszönhetően a holland pilóta tovább növelte az előnyét az összetett élén.

Nagy-Britannia:

The Sun:

„Egyértelmű, hogy a Red Bull istálló a Kanadai Nagydíj legnagyobb nyertese Verstappennel együtt, aki egy újabb sikert gyűjtött be, ugyanakkor az osztrák csapat számára nem volt hibátlan a hétvége. Sergio Pérez műszaki hiba miatti kiesése azt mutatja, hogy a mexikói autójával gondok vannak. A Mercedes szempontjából viszont nagyszerű volt a vasárnap, a német világbajnoki címvédő istálló nagy lépést tett előre. A Ferrari legfeljebb annak örülhet, hogy mindkét autója célba ért”.

Daily Mail:

„A győztes Max Verstappen hidegvérrel állt ellen az utolsó körök nyomásának, és hatodik győzelmét aratta ebben az idényben. Mögötte Carlos Sainz ért célba másodikként a Ferrarival, a harmadik pedig Lewis Hamilton lett, aki 37 évesen újjászületett azon a pályán, amelyen az eddigi 103 futamgyőzelméből az elsőt aratta még 2007-ben”.

Franciaország:

Le Figaro:

„Egy siker, amellyel Verstappen a vb-pontversenyben megerősítette vezetését. Most már 46 pontos előnye van csapattársával, a kilencedik körben kieső Sergio Pérezzel, és 49 a szombaton motorcsere miatt büntetett, így a mezőny végéről rajtoló monacói Charles Leclerc-rel szemben, aki a futamon végül felküzdötte magát az ötödik helyre”.

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

„Verstappen megerősítette vezető pozícióját. Sainz a végéig küzdött, Leclerc show-t mutatott be. Csúcsteljesítmény Hamiltontól, Russelltől és Alonsótól is”.

Spanyolország:

As:

„Sainz a hajtűkanyarban olyan közel került Verstappenhez és pályafutása első futamgyőzelméhez, mint korábban egyszer sem. De a Gilles Villeneuve nevét viselő kanadai pályán nem olyan egyszerű előzni, mert erre csak az egyenesekben van lehetőség, ott pedig Verstappené volt a leggyorsabb autó egész hétvégén. A címvédő keményen megküzdött a sikerért, talán ez volt a legnehezebben aratott győzelme ebben a szezonban”.

Ausztria:

Kurier:

„Sorozatban hatodszor nyert a Red Bull istálló a Forma-1-ben, de ez a mostani, Montrealban aratott siker az utolsó méterekig bizonytalan volt. Max Verstappent végig üldözték, és gyakorlatilag áthajszolták a célvonalon. Az üldöző egy Ferrari volt, melyet ezúttal nem a nagy rivális Charles Leclerc vezetett, hanem a csapattárs Carlos Sainz”.

Svájc:

Blick:

„Az okosabb Verstappen sakkban tartotta Sainzt”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?