Németh Tamás: Sokat köszönhetünk a szenzációs őszi kezdésnek

Németh Tamás202405

Németh Tamás alapembere volt a II. ligát megnyerő komáromi KFC labdarúgócsapatának. A középpályással felidéztük a bajnokság kulcsmozzanatait, és a közelgő szezonról is beszélgettünk, amelynek reményei szerint ő is részese lesz egy szerződéshosszabbítás után.

A klub a szezon végén nyilvánosságra hozta, hogy megműtötték a térdét. Hogy érzi magát?

Igen, két hete történt a beavatkozás, szerencsére remekül sikerült. Jól érzem magam, rendesen tudok járni, és már a kocogás is menne, csak az orvosok még nem engedik, mert jobb óvatosnak lenni. Két hét múlva várhatóan százszázalékos állapotban leszek. Már a szezon közben voltak fájdalmaim, aztán a vizsgálatok a meniszkuszomban kisebb repedést állapítottak meg, illetve volt ott egy kinövés is, szóval tulajdonképpen kitisztították a térdemet. Ahogy a klub is írta a közleményben, a nyári felkészülést már a csapattal kezdhetem.

Története legsikeresebb szezonján van túl a komáromi csapat. Mi az, ami először eszébe jut az elmúlt tíz hónapról?

Ez egy nagyon más szezon volt, mint a korábbiak, és ezt már a legelején is éreztük. Az őszt úgy kezdtük, mint még soha senki: az első 13 fordulóban veretlenek maradtunk, csak egyszer döntetleneztünk, utána jött csak az első vereség. A kezdés tehát szenzációs volt, nagyon sokat köszönhetünk ennek a szériának, abszolút megalapozta a bajnoki címet. Tavasszal sokat profitáltunk belőle, hiszen mindig, mindenhol a szezon második fele a nehezebb. Tavasszal már nagyobb volt a nyomás rajtunk, de persze mindenki máson is. Gyakrabban vesztettünk pontokat és ez a többiekre szintén igaz volt. Mi végig, minden egyes meccsbe úgy mentünk bele, hogy nyerni akarunk, és éreztük, hogy a dobogóra hajtó csapatok ellen különösen fontos jó eredményt elérni. Döntőnek éltünk meg minden mérkőzést már a bajnokság közepe táján is. Tudtuk, hogy a bakizás nem nagyon fér bele.

Volt a szezonnak különösen emlékezetes pillanata?

Ezt nehéz megmondani, de nem volt olyan győzelem, amely kiemelkedne a többi közül. Persze megemlíthetném a tőketerebesi sikert, mert akkor dőlt el, hogy feljutunk. A meccs döcögősen indult, nyomás alatt voltunk, mert tudtuk, hogy megnyerhetjük a bajnokságot. Ott nagyon éreztük mindannyian, hogy tényleg hatalmas a tét. Az év közben viszont nem rémlik ilyen fontos pillanat, mi inkább csak fókuszáltan haladtunk meccsről meccsre. Az összes találkozó egyforma volt, legalábbis abból a szempontból, hogy az összeset meg kellett nyernünk.

A formája az egész szezon során kitartott. Csapattársaival, Šimkóval és Šmehyllel együtt bekerült az év csapatába is a II. ligában. Ön is úgy érezte, hogy sikerült kimagaslóan teljesítenie?

Igen, örültem neki, de annak sokkal jobban, amit csapatként elértünk. Ehhez szükség volt több játékos jó egyéni teljesítményére. Örülök, hogy közéjük sorolnak és annak is örülök, hogy a vezetőedzőtől megkaptam a bizalmat. Gyakorlatilag végigjátszottam a bajnokságot, és sikerült gólokkal, gólpasszokkal hozzájárulnom a sikerhez.

A II. ligában kifejezetten rutinosnak számított a KFC, az élvonalban viszont más lesz a helyzet. A csapat egyértelműen erősítésre szorul, azaz nyártól még a kulcsemberek sem vehetik biztosra a helyüket a kezdőben...

Így van, ilyen a foci, nincs leírva sehol, hogy jövőre bármelyikünk is alapember lesz. Formától, ellenféltől és még sok mindentől függ a dolog. Nyártól nagyon más jellegű meccsek várnak ránk, mint eddig. Ebben a szezonban mi voltunk a favoritok, a mi csapatunk volt a legjobb, de a Niké Ligában ez messze nem így lesz. Az első öt fordulóban rögtön jó kis ízelítőt kapunk, hiszen ott sorban a legerősebb klubokkal játszunk, a Slovan, a DAC és a Trnava vár ránk kezdésként.

A szezon végén már szóba került Komáromban, hogy mi minden várható a nyártól? Változások, erősítések, célok?

Ez inkább a felkészülés témája lesz. Egyrészt az a fontos, hogy a klub sikeresen megtartsa azokat a játékosokat, akikkel számol, másrészt pedig erősíteni kell, mivel szintet lépünk. Nem akarok számot mondani, hogy hány játékosra lenne szükségünk, de mindenféleképp mélyíteni kell a keretet tapasztalt focistákkal. Olyanokkal, akiknek élvonalbeli rutinjuk van, mert a mostani alapemberek közül csak nagyon kevésnek van I. ligás tapasztalata. Emellett persze el kell jönnie annak az időnek is, hogy mi, az említett játékosok is élvonalbeli tapasztalatot szerezzünk.

Ön biztosan marad Komáromban a következő szezonban?

Jó kérdés, mert júniusban lejár a szerződésem, szóval ez még nyitott kérdés. Én szeretnék maradni, ennyit elmondhatok. Az az A tervem, hogy itt focizom a következő szezonban is. Remélem, meg tudunk egyezni a klubbal és szerződést hosszabbítunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?