Németh Krisztián: „Hasonló erősségű a két keret“

<p>Kerületi derbit játszanak ma (vasárnap) a labdarúgó Fortuna Ligában, 19 órakor a DAC a nagyszombati Spartakot fogadja.&nbsp;A sárga-kékek sportigazgatója, Németh Krisztián szerint csak a győzelem elfogadható a dunaszerdahelyiek számára.&nbsp;</p>

A DAC győzelemmel kezdte a bajnoki idényt, az 1. fordulóban 2:0-ra nyert a Senica ellen. „Az első félidőben tényleg nagyon meggyőzően játszottunk, az agresszív letámadásainknak köszönhetően 20 perc alatt eldöntöttük a meccset. Több kitűnő egyéni teljesítményt is láttunk, ez előrelépés a tavaszhoz képest. Jól teljesített az egész tengely, a kapuban Tujvel, középen Ljubicic és Straka, elöl Szarka Ákos. Jól mutatkozott be Polievka és Pačinda is, de az egész csapat jól jászott“ -mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója.  A nagyszombatiak csütörtök-vasárnap ritmusban játszanak, s míg az Európa Liga selejtezőjét sikerrel vették, az első bajnokijukon 4:2-re kikaptak a Myjavától. Előny lehet a DAC számára, hogy ellenfelük kettős terhelés alatt játszik? „Talán igen, de a legfontosabb az, hogy mi jól teljesítsünk“ - szögezte le Németh Krisztián.  A Spartak a héten is erősített, leigazolta Ľuboš Kamenár kapust, aki holnap este valószínűleg már lehetőséget is kap. „Szerintem hasonló erősségű a két keret, a hazai pálya előnyének ki kell jönnie - bizakodott Németh Krisztián. - Mindenképpen vissza akarunk vágni a nagyszombatiaknak a tavaszi vereségért. Pontosan tudjuk, hogy a DAC-szurkolók két ellenfél legyőzését szeretnék látni elsősorban, ez pedig a Trnava és a Slovan.“  Az elmúlt idényben a DAC három meccsen csak egy pontot szerzett a piros-feketék ellen, hazai pályán egy éve 0:0 lett a végeredmény. Nagyszombatban a dunaszerdahelyiek 3:1-re kaptak ki, áprilisban pedig ismét hazai pályán 1:0-s vereséget szenvedtek.  A rendőrség 400 nagyszombati drukkert vár a meccsre. A találkozót nem minősítették rizikósnak, de fokozott biztonsági intézkedések lesznek érvényben.  „A vendégszektor a C1 és a C2 szektorokban lesz, emiatt a Sport utcának a Gyurcsó utca felőli oldala két órával a mérkőzés kezdete előtt le lesz zárva, ide csak a vendégszurkolókat engedik be érvényes belépőjeggyel. A Sport utca az Északi lakótelep felől a hazai szurkolók számára le lesz zárva, ezért kérjük őket, hogy a bejáratokat a Rózsaliget vagy a szabadidőpark felől közelítsék meg“ - idézte Herdics Zsoltot, a DAC biztonsági menedzserét a klub hivatalos honlapja.        
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?