Nem tudott gólt lőni a Fradi

VargB.Borac

A Ferencváros labdarúgócsapata gól nélküli döntetlennel kezdett az Európa-liga-selejtező playoffjában a bosnyák Borac Banja Luka ellen. A meccs végén a szurkolók egy része erősen kritizálta a zöld-fehérek teljesítményét.

Az elmúlt időszak forró estéihez képest kellemes idő fogadta a csapatokat a Groupama Arénában. Az időjárás pedig a bosnyák szurkolók tetszését is elnyerhette, ugyanis már bő háromnegyed órával a kezdés előtt a jelentős részük póló nélkül szurkolt. A bemelegítés alatt inkább a vendégeket lehetett hallani, de kiderült, ennek csak az volt az oka, hogy a magyar drukkerek a mérkőzésre tartalékoltak. A lelátó erősen foghíjas volt, csak alig több mint 13 ezren látogattak ki a mérkőzésre.

A pályán nem túl nagy iramban kezdtek a csapatok, a Borac az első perctől rendkívül szervezettnek tűnt. Amikor az FTC játékosai közül valaki megközelítette kaput, rögtön 2-3 bosnyák termett körülötte, ezzel pedig szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni Pascal Jansen tanítványai. A fradisták a kelleténél is többször erőltették középen a támadásokat, miközben a szélen nagy területek nyílhattak volna, de nem volt ott zöld-fehér játékos, aki befuthatta volna ezeket. Az első komolyabb helyzet Knoester szöglet utáni fejese volt, amelyet látványosan védett a bosnyák kapus. A holland középhátvéd az eltiltott Raul Gustavo helyett került be a kezdőbe. A félidő végén Dibusz és Manojlovics is bemutatott egy szép védést, majd az öltözőbe vonultak a csapatok.

A szünet után jelentősen nem változott a játék képe, a ferencvárosiak nem tudtak olyan gyorsan és lendületesen kombinálni az ellenfél térfelén, mint tették azt akár a Midtjylland elleni első félidőben, a Banja Lukán pedig egy pillanatig sem látszódott, hogy fáradnának és ne bírnák a tempót. Egy-egy ápolásuk inkább az időhúzás jegyében valósult meg. Bár a vendégek játéka nem volt szemkápráztató, de mikor a fegyelmezett védekezésben labdát szereztek, helyenként kimondottan szép passzokkal hozták át a labdát a hazaiak térfelére. Az FTC szakmai stábja hármat is cserélt. Pályára lépett többek között a legújabb igazolás, Virgil Misidjan, akinek már most volt egy lelkes szurkolótábora. A suriname-i futballista nevével ellátott mezben többen is a Fradi B-középben szurkoltak kedvencüknek. A szélső első megmozdulásai biztatóak is voltak, de szemmel láthatóan a társai nem tudták kihasználni gyorsaságát és cselezési képességét, így egyszer-egyszer már felharsant a füttysző a lelátón, majd a 90. perchez érve teljesen elfogyott a szurkolók türelme és a „k**va gyenge“ rigmustól visszhangzott a stadion. 

A magyar bajnok vezérszurkolói még ezek után is rábírták az ultrákat a buzdításra, amely kis híján meg is hozta az eredményt. Kady a hosszabbításban nagy helyzetben a kapusba fejelt egy beadást. Maradt a 0:0, amelyet füttyszőval jutalmazott a lelátó. Miután Dibusz Dénesre gyorsan lecsaptak a tévések, a pálya közepén tanácstalanul álló játékosokat Varga Barnabás irányította ki a drukkerek felé. A futballisták a B-közép elé érve ugyan kaptak egy kis fejmosást, de végül a „Mindent bele!” rigmusra indultak el az öltöző felé.

Megértem a szurkolókat, hiszen nagyobbak voltak az elvárásaik annál, amit ma nyújtottunk. Ők is egy támadó, sok helyzetet kidolgozó és gólokat szerző csapatot akarnak látni, amely tele van energiával. Ilyen teljesíteményt pedig az elmúlt hetekben már mutattunk is, de ma nem voltunk elég jók – reagált a kritikákra a meccs utáni sajtótájékoztatón Pascal Jansen. – Én is meglepődtem, hogy nem voltunk olyan élesek mint eddig, lassabbak voltunk, nem nyertük meg az egy az egy elleni párharcokat, nem jöttek be a cseleink. Ha Traoré megkapta a labdát, azonnal körülötte voltak a védők… Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, hogy sokat fognak a labda mögött helyezkedni az ellenfél játékosai, és szervezetten fognak védekezni, de nem volt meg az a ritmusa a játékunknak, amit elvártunk. Jövő héten ennél jobb teljesítménnyel kell kivívnunk a továbbjutást” – tette hozzá a tréner.

Gyakran a kis csapatok is tudnak meglepetést okozni. Az FTC továbbra is a párharc favoritja, de megmutattuk, hogy tudunk keményen küzdeni és ez lesz a célunk a visszavágón is – kezdte az értékelést a vendégek vezetőedzője, Mladen Žižovic. – Alaposan felkészültünk az ellenfélből és bár nem akarom, hogy euforikus állapotba kerüljünk, de pozitívan értékelem a játékosaim teljesítményét. Igazi csapatként küzdöttünk és mindannyian sokat tettünk ezért az eredményért. Nem akarok senkit kiemelni, mindenki jó teljesítményt nyújtott, ez közös siker” – utalt a szakember arra, hogy a szurkolóik alapos ünneplésben részesítették a Borac futballistáit a lefújás után.

Az Újpest elleni 92. perces győztes gól szombaton azt eredményezte, hogy a rangadó után a villamoson, a metrón is ünnepeltek és énekeltek a Fradi szurkolók, ezzel szemben csütörtök este a legtöbben csendesen utaztak haza. Néhány perc hallgatás után azonban felhangzott egy kérdés: Megyünk jövő héten Banja Lukába? A drukkerek tehát továbbra is bíznak a csapatukban, amely ha összeszedi magát, még így is magabiztosan juthat be az Európa-liga főtáblájára.

Európa-liga selejtező

4. (utolsó) forduló, első mérkőzés

FerencvárosBorac Banja Luka 0:0
Groupama Aréna, 13 167 néző v.: Nicholas Walsh (skót)
Sárga lap: Misidjan (93.), illetve Carolina (22.), Grahovac (74.), Kvrzic (78.)

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez (Civic, 69.) - Abu Fani (Maiga, 60.), Rommens - Zachariassen (Kady, 82.) - Ben Romdhane (Misidjan, 60.), Varga (Pesic, 59.), Traoré
Borac Banja Luka: Manojlovic - Kvrzic, Meijers, Carolina, Vukcevic - Grahovac, Skorup (Pihler, 74.) - Kulasin (Hrelja, 78.), Savic, Sreckovic (Cavic, 62.) - Lukic (Hasukic, 78.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?