„Nem sikerült, de nem bántunk meg semmit”

<p>A török színekben versenyző Oľga Beständigová és Ilhan Mansiz az utolsó, 19. helyen végzett a páros műkorcsolyázók versenyében az oberstdorfi Nebelhorn Trophyn. Az olimpiai részvételről így lemondhatnak, de pályafutásukat folytatni akarják. Az egykori vb-bronzérmes futballistát és szlovák partnerét ezen a héten a pozsonyi Ondrej Nepela Emlékversenyen láthatja a közönség. Az elmúlt évek egyik leglelkesítőbb műkorcsolya-történetének főhőseivel Oberstdorfban beszélgettünk.</p>

Hat évvel a török Sztárok a jégen tv-show után, amelyet megnyertek együtt, megvolt az első igazi műkorcsolyaversenyük. Hogyan értékelik az oberstdorfi szereplést?Ilhan: A rövidprogram nagyon jó volt, ahhoz képest, hogy Oli nyolc éve nem versenyzett, számomra pedig ez volt a legelső megmérettetés műkorcsolyázóként. Persze lehettünk volna még jobbak is, de első alkalomnak megteszi. A kűr pedig… Abban már volt néhány hibánk, két elem kimaradt, elestem gyakorlatilag a semmiből, de végül is a kűr is elment. Oľga: Nem lehetünk mérgesek magunkra, mert nagyon kevés időnk volt a felkészülésre. Rengeteg mindenre kellett figyelnünk, a legapróbb részletekre is. Nekem például a véremben van, hogy az egyes mozdulatoknál hogyan tartsam a kezem, de Ilhannak mindent el kellett magyarázni. Sok stressz előzte meg ezt a versenyt. Azt hittük, hogy a kűr sokkal jobb lesz, mert az erőnlétünk megvolt hozzá. A tapasztalat azonban hiányzott. Sokat kell még dolgoznunk a koreográfián, az alap-korcsolyázótudáson, és aztán foglalkozhatunk azzal, hogy az egyes elemek kivitelezése minél jobb legyen. Így kijuthatunk az Eb-re és esetleg a vb-re is. A rövidprogramban éppen csak egy hajszállal maradtak el a Eb-részvételhez szükséges technikai minimumtól. Oľga: Olyan kevés kellett volna! 0,77 pont. Ezt bárhol összeszedhettük volna.Ilhan: Például az emelésnél, amit sokkal jobban is be tudunk mutatni. De talán egy hét múlva már jobb lesz.Oľga: Pozsonyban nagyon szeretnénk megszerezni a szükséges technikai pontszámot legalább a rövidprogramban. És reméljük, a kűr is jobban sikerül, mint OberstdorfbanA teljes interjút a keddi Új Szóban olvashatják! 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?