Nem sikerült a címvédés a szlovákoknak

<p>München. Harmadikként zárta a jégkorong Német Kupát a szlovák válogatott. A megfiatalított Vůjtek-legénységnek a címvédéshez tegnap két góllal kellett volna nyernie a házigazdák ellen, ám ez nem sikerült, mert vendéglátók 2:0-ra győztek, és ez a tornaelsőségüket jelentette.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A pénteki, svájciak elleni vereség (2:3) után szombaton javítottak szlovákok, 5:2-re legyőzték a kanadaiakat. Vladimír Vůjtek Hamerlík helyett a Slovan kapusát, Janust szerepeltette. Jobban kezdtek a tengerentúliak, az első harmad után 1:0-ra vezettek, ám a második játékrészben Libor Hudáček, Marcel Hossa és Peter Ölvecký góljaival fordítottak a szlovákok. A kanadai szépítés után a meccs hajrájában kockáztattak a juharlevelesek, lehívták a kapust, így Ivan Barankának és Juraj Mikúšnak nem okozott gondot a hálóba találnia.

„Színvonalas meccset láttak a nézők, lényegesen jobban játszottunk, mint a svájciak ellen. Igaz, az első harmadban a kanadaiak diktálták az iramot, ám a másodikban feljavultunk, ez volt eddig a legjobb húsz percünk a tornán – értékelte a mérkőzést Vladimír Vůjtek. – A tengerentúliak szépítő góljuk után beszorítottak bennünket, de védenceim példásan küzdöttek, így sikerült kivívnunk a győzelmet.”

Nagy küzdelem jellemezte a tegnap délutáni német–szlovák meccset, mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt, hiszen a vasárnapig százszázalékos házigazdáknak egy pont is elég volt az elsőséghez. A szlovákoknak kétgólos győzelem kellett volna a címvédéshez, az egygólos siker a svájciak diadalát jelentette volna ( a kanadaiak ellen 6:1-re nyertek).

Ezek után nem csoda, hogy két harmad után 0:0 volt az állás. Nagyon igyekezett a csapatkapitány Branko Radivojevič, aki 100. mérkőzését játszotta a szlovák válogatottban, de nem sikerült a hálóba találnia.

A zárójátékrész közepén a németek két perc alatt két gólt ütöttek, előbb Barta, majd Festlinger lőtt Janus kapujába, és ezzel eldőlt a mérkőzés.

A tornát Németország nyerte, Svájc végzett a második helyen, Szlovákia lett a harmadik, míg az egyetlen pontot sem szerző Kanada sereghajtóként zárt. (SITA, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?