Nem lesznek epizodisták a nyárasdi teremtornán

Teremfoci

A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség hagyományos korosztályos teremfoci-tornasorozata két héttel ezelőtt a felnőttek erőpróbájával rajtolt el, vasárnap (8.00) a fiatalabb ifik (U15) is megmérettetnek.

A tornára a nyárasdi sportcsarnokban kerül sor. A területi futballszövetség elnökének serlegéért ezúttal tíz kollektíva csatázik. „A csapatokat két ötös csoportba sorsoltuk be, a csoportmeccsek körmérkőzéses rendszerben zajlanak. Elmaradnak az elődöntők, a helyosztókat a csoportokban kialakult helyezés függvényében rendezik. A párharcok időtartama 15 perc térfélcsere nélkül. Az edzők minimum kilenc labdarúgót kötelesek nevezni. A versenyszabályok értelmében csupán az igazolt futballisták léphetnek pályára. Egy csapatban a kapus mellett négy mezőnyjátékos játszhat” – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke. A szervezők arra fókuszálnak, hogy minél több focistapalánta legyen játékban. Ennek értelmében a versenykiírás szerint egy csapat minimum kilenc futballistával (1 kapus, 8 mezőnyjátékos) állhat csak csatasorba. A csapatok így minimum két négyest kötelesek rendszeres időközönként cserélni. A négyesek tagjai így legkevesebb öt percet töltenek a játéktéren az adott mérkőzésen. „A focit csak a játékkal lehet megszerettetni a gyerekekkel. Nem szeretnénk, ha csak a főszereplőkre, mondjuk hat játékosra épülne a csapat, mert ilyenre is volt példa. Senki se csak epizodista legyen” – nyilatkozta filozófiájukról a tapasztalt futballvezető.

Érdekes

Csoportbeosztás

A csoport: 1. FC Roma Zlaté Klasy, Topoľníky, Sap, Orechová Potôň, Mliečno.

B csoport: Lehnice, Nový Život, Okoč-Sokolec, Malé Dvorníky, Vrakúň.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?