Nem jutottak döntőbe Gasicsék

komáromi kosarasok
Bécs |

96.70-es vereséget szenvedett a komáromi BC férfikosárlabdacsapata a lengyel Dabrowa Górniczától az Alpok–Adria-kupa elődöntőjében Bécsben.

A bécsi Hallmann Dome-ban nagyon jó hangulatot teremtettek a komáromi szurkolók. Ha ők egy fújásnyi szünetet tartottak, majdhogynem síri csend borult a csarnokra, egyedül a Duna-parti kosarasok büntetőinél hangzott fel némi zavaró dobolás a maroknyi lengyel drukkertől.

A meccs első negyede mondhatni papírforma szerint alakult. A Dabrowa Górnicza végig vezetett, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel, pontból pedig nagyon sok volt, 27:2š-as lengyel vezetéssel zárták a csapatok az első tíz percet. A kiírás szerinti vendégek szórták a nagyon távoli hármasokat, míg komáromi részről Stuckey volt az, aki szokásához híven kilátástalannak tűnő helyzetekből is betalált a kosárba.

Míg a találkozó elején gyorsan próbálta megfogni a meccset a játékvezetői hármas, a második negyedet már kevésbé fújták szét. Ami nem változott, az a sok kosár és a továbbra is picivel hatékonyabban játszó lengyelek voltak. Félidőben így két számjegyűre, 56:44-re nőtt az előnyük.

A félidei dobos show után a Dabrowa Górncza a harmadik negyedet is nagy lendülettel kezdte, míg a komáromiak támadásban és védekezsében is követtek el ibákat. Zlatko Jovanovic vezetőedző még próbálkozott egy időkéréssel, amikor 18 pontosra nőtt a csapata hátránya, de a helyzet nem változott. Gasicsék erőltették a kinti, általában sikertelen dobásokat, míg az egyre megnyugodó lengyelek időnként produkáltak olyan periódusokat, amelyeknek köszönhetően őrizték az előnyüket.

Az utolsó negyedet is a lengyelek nyerték, így végül 96:70-re nyerték az elődöntőt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?