Nem ígérgetni, futballozni kell

Dunaszerdahely |

<p>Ma (17.30) Eperjesen lép pályára a sereghajtó DAC a labdarúgó Corgoň Liga nyolcadik fordulójában. A korábbi három meccsen megbízott szakvezetőként tevékenykedő Németh Krisztián immár vezetőedzői minőségben ül a kispadon.</p>

A sárga-kékek szeretnének javítani katasztrofális mérlegükön, hiszen eddig mind a hét bajnokijukat elvesztették, sőt 400 perce még gólt sem lőttek.

„Péntek reggel hivatalosan is kineveztek vezetőedzőnek, a szerződés december végéig szól. De természetesen sok függ majd az eredményektől… Továbbra is Marián Tomčák és Ján Veselý segíti a munkámat, de a szakmai stáb a Pro-licences tréneri képesítéssel rendelkező érsekújvári Kantár Szilárddal bővül” – mondta lapunknak Németh Krisztián.

Štajer és Kazár sérülés miatt nem szerepelhet, azon ügyködnek a DAC-vezetők, hogy a görögországi Voloszból visszatért Igor Obert pályára léphessen Eperjesen. A legutóbb Iránban futballozó Egidius Majus is a többiekkel gyakorol, s várhatóan a cserepadon kap helyet.

„Szervezetten és gyorsan kell fociznunk, mert csak így lehetünk eredményesek. Megnéztem a Tatran több meccsét, elsősorban pontrúgásaik veszélyesek, de villámgyors kontrákra is képesek. A ligaszünet alatt főleg a támadásokat gyakoroltuk, remélem, ennek meg is lesz az eredménye – hangsúlyozta Németh Krisztián. – Elmondtam a játékosoknak, hogy most már nem ígérgetni, hanem focizni kell. A mi helyzetünkben a három pont is kevés lenne a felzárkózáshoz, de az egy pont is aranyat érne. A 4-2-3-1-es taktikai felállás mellett döntöttem, bízom benne, hogy nem jövünk haza lógó orral” – hangsúlyozta Németh Krisztián.

A DAC tervezett összeállítása: Kováč–Helísek, Struhár, Marcin, Laštovka–Boya, Hílek– Kabele, Coric, Németh Zs.–Delarge.

Eddig az eperjesiek nem jeleskednek vendéglátóként, a három hazai mérkőzésen csak egy gólt és két pontot szerzett a keleti gárda, de most fogadkoznak. „Előbb vagy utóbb megszakad a DAC rossz sorozata. Mi mindent megteszünk azért, nehogy nálunk kezdjék meg a pontgyűjtést a csallóköziek” – olvasható Štefan Tarkovič vezetőedző nyilatkozata a Tatran honlapján.

A DAC 2008-as élvonalbeli visszatérése óta négyszer találkoztak a csapatok Eperjesen, háromszor hazai siker (1:0, g.: Takáč; 2:1, Poliaček, Čep, ill. Bajevszki; 1:0, Vrsajevic), 2009 októberében pedig 0:0-s döntetlen született.

Legutóbb idén áprilisban Dunaszerdahelyen 2:1-re győzött a DAC, a gólokat Helísek és Struhár, illetve Farbák szerezte.

Egyébként május negyedikétől, zsinórban tizenegy bajnokin nyeretlen a csallóközi alakulat, amely utolsó győzelmét a Dubnica otthonában (1:0) könyvelte el…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?