Nem hozott szerencsét Dikácznak az U23-as Eb

Dikácz
Komárom |

Nem úgy alakult a sporttörténet első U23-as úszó-Európa-bajnoksága Dikácz Bence számára, ahogy azt a komáromi sportoló szerette volna.

Az európai szövetség (LEN) egyfajta tesztjelleggel rendezte meg a viadalt, azoknak a fiatal úszóknak, akik a felnőtt-vb-re még nem jutottak ki, de a junior korosztályból már kiöregedtek. A komáromi Dikácz Bence is nagy motivációval, hatalmas elánnal készült a nemrégi dublini versenyre, amely azonban nem a tervei szerint alakult. 50 méter mellen a 28., 400 vegyesen a 17., 200 vegyesen a 38. lett. S hogy mi minden bújik meg a tények mögött?

A legrövidebb távot lényegében bemelegítésnek szántuk, de nem is sikerült annyira rosszul – mondta lapunknak Dikácz, akinek hangja napokkal az Eb után is meglehetősen letört volt a telefonban. – Fő számomra, a 400 vegyesre nagyon készültem, sok mindent feláldoztam érte. Sokkal jobb időt vártunk, nagyjából négy másodperccel elmaradtam az egyéni legjobbamtól. Sokat beszéltünk a történtekről az edzőmmel, de nem jöttünk még rá, mi lehetett a gond, talán a Dublin előtti utolsó 1-2 hét munkáját nem állítottuk be ideálisan. Az eredmény padlóra küldött, nehéz volt feldolgozni. Ott másnapig nem is sikerült. Akármennyire is koncentráltam a 200 vegyesen, ott is bennem volt a rossz érzés.

A lebonyolítás sem a komáromi úszót segítette, a hasonló versenyektől eltérően az U23-as Eb-n délelőtt és délután is rendeztek előfutamokat 400 vegyesen. „Nem éreztem fairnek, mert reggel egyszerűen nem lehet olyan jól úszni, mint délután, érthetően gyengébb eredmények születtek akkor” – jegyezte meg Dikácz, hozzátéve, a hangulatra viszont nem lehetett panasz, szép számban töltötték meg az uszodát a nézők. És a válogatott tagjai is szurkoltak egymásnak.

A LEN számításai ugyanakkor bejöhettek, máris kijelölték a következő, 2025-ös U23-as Eb helyszínét – Somorját. „Ez hatalmas motiváció lesz számomra. Most egy hónapos pihenő jön, aztán kezdjük meg újra az úszóedzéseket. Ha a februári, dohai felnőtt-vb-re nem sikerül megúsznom a szintidőt, akkor kisebb versenyeken fogok indulni. Jövőre szeretnék kijutni Amerikába, ahol egyetemi tanulmányok mellett folytatnám az úszást” – avatott be bátor terveibe Dikácz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?