Nem fél a gömöriektől

Ľubomír Moravčík hosszú pályafutása befejeztével sem szakadt el a labdarúgástól. Igaz, újabban már nem mezben és futballcipő-ben, hanem a Ružomberok elnökeként öltönyben jelenik meg a stadionokban. Az idény kezdete előtt az esélyekről faggattuk.

Moravčík (balról) a kispadon. Június elsején még játékosként ült a II. ligás nyitraiak között, ma az élvonalbeli liptói klub elnöke. ČTK-felvételEddig játékosként készült az idénynyitóra, most azonban új szerepkörben mutatkozik be.

Sajnos, nem lehet a végtelenségig futballozni. Nagyon szép volt a pályafutásom, de véget ért. Ezzel azonban egy új fejezet is kezdődött az életemben, s mivel továbbra is a labdarúgással foglalkozom, ugyanolyan izgatottsággal várom az új szezont, mint játékosként. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy elégedettek legyenek velem, hogy a Ružomberok kiegyensúlyozott klubként tevékenykedjen, s a csapat játékára a nézők is kíváncsiak legyenek.

Sportvezetőként mit tehet a színvonal emelkedéséért?

Egymagam semmit nem változtathatok meg, de szeretném, ha a lelkesedésem a játékosokra is átragadna. Ha a futballisták maguk is élvezik a játékot, a többi jön magától.

Rózsahegyi céljai?

Nem szívesen emlegetek célkitűzéseket, azt szeretném, ha évről évre jobbak lennénk. Ebből mindenki rájöhet, hogy ha az előző évadban harmadikok voltunk, most a második hely következik.

Hogyan befolyásolja majd a Slovan kiesése az élvonal színvonalát?

A Slovan tavaly egyáltalán nem vált az első liga javára. Szlovákia legnagyobb klubjaként nagy jelentőségű, s ha minden megfelelően működne benne, hiányozna az élvonalból. A tavalyi gyengécske Slovan nélkül azonban megleszünk.

A pozsonyiakat a rimaszombatiak váltották a legjobb tíz csapat között. Milyen teljesítményt vár az újonctól?

A sorsolás szeszélye folytán az első fordulóban Gömörbe utazunk. Örömmel várom a találkozót, mert remélem, hogy az élvonal és a erős ellenfél sok embert kicsábít majd a stadionba. Rimaszombatban már hosszú évek óta jó a foci. Bár öt évvel ezelőtt kiestek, nem adták fel, s újra próbálkoztak. Ez a hozzáállás nagyon tetszik. Tisztelem tehát az ellenfelet, de nem félek tőlük.

A rimaszombatiak is képesek lehetnek olyan bravúrra, mint tavaly a Banská Bystrica?

Nagyon remélem, eredményes szereplésük jót tenne a bajnokságnak. Saját tapasztalatból tudom, az újoncok mindenre képesek. Amikor a Nitrával felkerültünk az élvonalba, az első szezonban Csehszlovákia nyolc legjobb együttese közé küzdöttük magunkat. Úgy gondolom, minden újoncnak megvan a lehetősége, hogy a bajnokság meglepetéscsapata legyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?