Nem értik a Slovan védőit, mert magyarul beszélnek

<p>Meccs közben magyarul beszélget egymással Hudák Dávid és Saláta Kornél, a Slovan futballcsapatának két középhátvédje, ezzel is túljárnak a szlovák csatárok eszén. Hudák hétvégén megszerezte pályafutása első élvonalbeli gólját, erről is beszélgettünk vele.</p>

Harminchetedik élvonalbeli meccsén megszerezte első találatát. Miként született a gólja?

Milinkovics pontos beadása után hat méterről fejeltem a hálóba. Nagyon örülök a gólnak, mert több alkalommal is kevés hiányzott ahhoz, hogy eredményes legyek, végre megtört a jég. Az csak a hab volt a tortán, hogy végül fordítani tudtunk, és begyűjtöttük a három pontot. Remélem, nem ez volt az utolsó találatom az őszi idényben.

Dušan Tittel edző bízik önben, az utóbbi meccseken állandó helye van a kezdőcsapatban.

Jólesik, hogy élvezem a szakvezető bizalmát, igyekszem is bizonyítani. A rózsahegyiek elleni bajnoki után megdicsért a tréner, de kicsit tartok attól, hogy mi lesz, ha a sérült Dobrotka felépül. Bár ő jobbhátvédként és védekező középpályásként is bevethető…

Salátával együtt szerepel a védelem tengelyében. Milyen az összhang a válogatott hátvéddel?

Kornival öröm együtt játszani, tapasztalt futballistaként állandón biztat és irányít, nagyon sokat tanulok tőle. Az a legjobb, hogy meccs közben magyarul beszélünk, így az ellenfél csatárai nem értik, hogy mit mondunk egymásnak. Persze, Szarka Ákos értené, de a DAC ellen nem játszottam.

Az FK Krasznodar elleni Európa Liga-selejtezőkön viszont végig a pályán volt. Milyenek voltak belülről az orosz csapat elleni kupameccsek?

Kis túlzással a Krasznodar elleni mérkőzéseken többet védekeztünk, mint az egész szlovák bajnokság során. Néha azt sem tudtuk, hol áll a fejünk. Az oroszok megmutatták, mennyivel előttünk járnak, annak viszont örülök, hogy a hazai meccset végül 3:3-mal zártuk.

Két éve a DAC-nál volt kölcsönben. Miként emlékszik arra az időszakra?

Akkoriban Dunaszerdahelyen komoly anyagi gondok voltak, gyakorlatilag ingyen fociztunk. Viszont Radványi Miki személyében kiváló edzőnk volt, aki bizalmat szavazott nekem, így hasznos élvonalbeli tapasztalatokat szereztem.

Februárban fél évre Újpestre került. Miért nem sikerült úgy a budapesti vendégjátéka, ahogyan szerette volna?

Kovács Zoltán sportigazgató javaslatára kerültem a lilákhoz, aki pechemre két héttel a megérkezésem után távozott a klubtól. A szerb Nebojsa Vignjevics edző nem bízott bennem, inkább honfitársait szerepeltette. Már az is furcsa volt, hogy miután a felkészülési meccseket végigjátszottam – állítólag nem is rosszul –, az első bajnokin mégis csak a cserepadon kaptam helyet. A tréner anyanyelvén kívül csak angolul beszélt, én pedig úgy nem tudok, így a négy hónap alatt összesen háromszor szólt hozzám… Ettől eltekintve nagyon jól éreztem magam Újpesten, és a későbbiek során szeretnék még az NB I-ben játszani.

A kölcsönszerződésben opció is szerepelt, tehát nyáron megvásárolhatta volna az Újpest. Mennyit kért önért a Slovan?

Állítólag 300 ezer eurót, s ezt sokallták az újpestiek.

Magyar kluboktól nem kapott ajánlatokat?

Több menedzser is érdeklődött, ám mivel jövő júniusig szerződés köt a Slovanhoz, addig nem aktuális a klubváltás. Aztán majd meglátjuk, mi lesz.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?