Nehéz feladat előtt

Budapest. Ma 20.45 órai kezdettel a Puskás Ferenc-stadionban játsszák a Ferencváros–Feyenoord UEFA-kupa-mérkőzést. Nehéz feladat vár a zöld-fehérekre, hiszen a hollandok komoly játékerőt képviselnek.

Gyepes Gábor (fehér mezben balról az első) jó formában várja a ma esti, Feyenoord elleni UEFA-kupa-találkozótSomogyi Tibor felvételeAz FTC az első játéknapon szabadnapos volt, így csak most kezdi meg szereplését az A-csoportban. László Csaba, a Fradi vezetőedzője tisztában van az ellenfél képességeivel, de nem fél a hollandoktól, és győzelmet vár védenceitől. „Ki merem jelenteni: nem jobbak nálunk a hollandok. A különbség csak abban rejlik: ők elhiszik magukról, hogy nagyszerű labdarúgók, és ennek is köszönhetően sikeresek tudnak lenni. Le kell küzdenünk végre a kishitűséget, amely nemcsak a Ferencvárost, hanem sajnos az egész magyar labdarúgást jellemzi. Amennyiben ez sikerül, győzünk ma este.”

Rósa Dénes eltiltás miatt nem szerepelhet, az pedig csak ma délelőtt dől el, hogy a Békéscsaba ellen bokasérülést szenvedő Robert Vagner vállalja-e a játékot. Sokan kritizálták, hogy nem az Üllői úton, hanem a Puskás-stadionban rendezik az összecsapást. „Sajnos nem rajtunk, edzőkön és focistákon múlt ez a döntés. A Fradi-pályán szinte minden fűcsomót ismernek játékosaim, és az ottani hangulat is nehezen pótolható. Sikerült elérni, hogy már keddtől a meccs helyszínén készüljünk, mivel szokni kell a környezetet” – mondta László Csaba.

Az egykori kitűnő labdarúgó, Ruud Gullit által irányított Feyenoord két hete, az első játéknapon 3:0-ra verte a skót Hearts együttesét. A rotterdamiak legutóbbi nagy sikere a 2002-es UEFA-kupa-győzelem volt. A jelenlegi gárda erőssége inkább a csapategységben rejlik. Legismertebb játékosa a japán középpályás, Shinji Ono. Ne feledjük, nyártól Babos Gábor a klub első számú kapusa, aki most honfitársai ellen szerepel.

A jegyek jól fogynak, bár nem biztos, hogy teljesen megtelik a 28 ezres aréna. A hírek szerint eddig mintegy 20 ezer belépő kelt el. Hollandiából ezer szurkoló érkezése várható. (pll)

A várható összeállítások

FERENCVÁROS: Szűcs–Vukmir, Gyepes, Botis–Zavadszky, Kapic, Lipcsei, Huszti–Tőzsér–Vagner (Bajevszki), Sowunmi. FEYENOORD: Babos–Song, Saidi, Paauwe, Mtiliga–Castelen, Ono, Bosschaart, Goor–Kalou, Kuyt. A találkozót a szlovén Ceferin vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti. (ú)

UEFA-KUPA-MENÜ

Ma rendezik a labdarúgó UEFA-kupa csoportkörének második fordulóját.

A-CSOPORT – 20.30: Hearts– Schalke; 20.45: FTC–Feyenoord. Szabadnapos: FC Basel.

B-CSOPORT – 19.00: Parma– Steaua Bukurest; 20.30: Besiktas–Bilbao. Szabadnapos: Standard Liége.

C-CSOPORT – 19.15: FC Utrecht–Dnyipro Dnyepropetrovszk; 20.45: Austria Wien–Zaragoza. Szabadnapos: FC Bruges.

D-CSOPORT – 20.30: Newcastle–Dinamo Tbiliszi; 22.15: Sporting Lisboa–Panioniosz. Szabadnapos: FC Sochaux.

E-CSOPORT – 19.00: Partizan Beograd–Egaleo Athén; 21.00: Middlesbrough–Lazio. Szabadnapos: Villarreal.

F-CSOPORT – 18.45: GAK Graz–Amica Wronki; 21.15: Alkmaar–Auxerre. Szabadnapos: Glasgow Rangers.

G-CSOPORT – 18.15: Stuttgart –Benfica; 18.30: D. Zagreb– Beveren. Szabadnapos: Heerenveen.

H-CSOPORT –20.45: Lille– Zenit Szentpétervár; 21.30: FC Sevilla–Alemannia Aachen. Szabadnapos: AEK Athén. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?