Nehéz ellenfeleket kaptak a magyarok

<p>Az osztrák fővárosban kisorsolták a női kézilabdakupák (KEK, EHF-kupa) nyolcaddöntőjének párosítását. Legyőzhető ellenfelet kapott a Michalovce a KEK-nyolcaddöntőben.</p>

A nagymihályiak a Levangerrel mérkőznek február 7-én hazai pályán, egy héttel később pedig Norvégiában. A kelet-szlovákiaiak tavaly az EHF-kupa 3. fordulójában találkoztak az északiakkal, és kettős győzelemmel jutottak tovább. „Teljes mértékben elégedett vagyok, pontosan ezzel az ellenféllel akartunk játszani. Nem baj, hogy otthon kezdünk, februárig még erősebb lesz a keretünk” – mondta Michal Lukačin, a Michalovce edzője.

Felettébb nehéz ellenfeleket kaptak a magyar együttesek. A Debrecen a román Galati csapatával találkozik a KEK nyolcaddöntőjében. A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a debreceniek otthon kezdenek. A román együttesben Borbély Zsanett és Jenöfi Katalin személyében két magyar szerepel. Amennyiben a Győr a BL-ben csoportharmadik lesz, átkerül a KEK-be, és a Leverkusennel játszik a nyolc közé kerülésért. Azelső öszszecsapást Németországban rendezik.
Az EHF-kupában az FTC az orosz Volgográddal, az Alcoa pedig a román Brasovval találkozik a nyolc közé jutásért. A Fradi idegenben, a másik magyarcsapat Székesfehérvárott kezd. A Volgográdban több, a világbajnok orosz válogatott bő keretéhez tartozó játékos kézilabdázik. A brassói gárdában – amelynek tagja Juhász Gabriella is – szintén válogatott klasszisok játszanak, többek között a volt győri SimonaGogirla. (sita, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?